Z niewiadomych powodow nigdy nie gotowalam ze slodkimi ziemniakami, i teraz dopiero widze ile wspanialych przepisow mi przeszlo kolo nosa bo sie balam tego warzywa. Ten przepis to moj debiut uzywajac slodkiego ziemniaka i napewno nie ostatni.
1 lyzka oliwy z oliwek
1 srednia cebula, pokrojona w kawalki
4 zabki czosnku, zmiazdzone
1/2-1lyzeczki kuminu
1/4-1 lyzeczki kajene pieprzu
1 slodki ziemniak, pokrojony w kawalki
2 puszki bialej fasoli
1 duza puszka pomidorow
zielone chilli pokorjone na kawalki
2 szklanki rosolu
1 lyzka octu balsamicznego
odrobinka miodu
gotowane czesci kurczaka
limetka - sok
Rozgrzewamy oliwe w garnku, dodajemy zmiazdzony czosnek i pokrojona cebule, sautee. Dodajemy pokrojonego w srednia kostke slodkiego ziemianka, fasole, pomidory, chilli, rosol, balsamiczny ocet i miod, wszystko delikatnie mieszamy i postawiamy na gazie przez okolo 30 minut lub do momentu jak ziemniaki beda miekkie.
Serwujemy z plastrami limetki

1 lyzka oliwy z oliwek
1 srednia cebula, pokrojona w kawalki
4 zabki czosnku, zmiazdzone
1/2-1lyzeczki kuminu
1/4-1 lyzeczki kajene pieprzu
1 slodki ziemniak, pokrojony w kawalki
2 puszki bialej fasoli
1 duza puszka pomidorow
zielone chilli pokorjone na kawalki
2 szklanki rosolu
1 lyzka octu balsamicznego
odrobinka miodu
gotowane czesci kurczaka
limetka - sok
Rozgrzewamy oliwe w garnku, dodajemy zmiazdzony czosnek i pokrojona cebule, sautee. Dodajemy pokrojonego w srednia kostke slodkiego ziemianka, fasole, pomidory, chilli, rosol, balsamiczny ocet i miod, wszystko delikatnie mieszamy i postawiamy na gazie przez okolo 30 minut lub do momentu jak ziemniaki beda miekkie.
Serwujemy z plastrami limetki
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: