Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 779367" data-attributes="member: 10341"><p>Właśnie zabierałam się do uzupełnienia mojego przepisu o tę właśnie informację. Ja robiłam tę struclę kilka razy i raz na dużej blasze zachowywała formę strucli, innym zaś razem robiła się zbyt płaska. Zniecierpliwiona tym zaczęłam ją piec w formie cwibakowej (wtedy pieczemy w 200 st. i przez pierwsze pół godziny nie zaglądamy do piekarnika, bo opadnie) albo po prostu w podłużnej foremce. Oczywiście formy wysmarowane tłuszczem i wysypane przesianymi biszkoptami. Ciasto nie ma wtedy przepisowej formy strucli, ale przynajmniej nie denerwuję się, co z tego wyjdzie. Nie wiem od czego to zależy, bo zawsze piekę w tym samym piekarniku i z tych samych składników. Musisz zadecydować sama. Strucla warta jest zrobienia, jakimkolwiek sposobem. Jesli będziesz miała jeszcze jakieś pytania, chętnie służę wyjasnieniami. Pozdrawiam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 779367, member: 10341"] Właśnie zabierałam się do uzupełnienia mojego przepisu o tę właśnie informację. Ja robiłam tę struclę kilka razy i raz na dużej blasze zachowywała formę strucli, innym zaś razem robiła się zbyt płaska. Zniecierpliwiona tym zaczęłam ją piec w formie cwibakowej (wtedy pieczemy w 200 st. i przez pierwsze pół godziny nie zaglądamy do piekarnika, bo opadnie) albo po prostu w podłużnej foremce. Oczywiście formy wysmarowane tłuszczem i wysypane przesianymi biszkoptami. Ciasto nie ma wtedy przepisowej formy strucli, ale przynajmniej nie denerwuję się, co z tego wyjdzie. Nie wiem od czego to zależy, bo zawsze piekę w tym samym piekarniku i z tych samych składników. Musisz zadecydować sama. Strucla warta jest zrobienia, jakimkolwiek sposobem. Jesli będziesz miała jeszcze jakieś pytania, chętnie służę wyjasnieniami. Pozdrawiam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
Top
Bottom