Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 779401" data-attributes="member: 10341"><p><strong>olcieek</strong>, juz Ci odpowiadam.</p><p>1. Pieczemy 3 - 4 dni przed świętami, żeby mieć święty spokój w czasie najgorętszych robót świątecznych. Posmarowana kilkakrotnie masłem i grubo posypana cukrem pudrem, strucla zachowuje świeżość przez dłuższy czas. Ja po upieczeniu i zrobieniu tej wierzchniej skórki, zawijam struclę lużno w folię aluminiową i kładę na oknie, tam gdzie nie ma kaloryfera. Woli raczej chłód aniżeli upał. Ale nie ma potrzeby trzymania w lodówce.</p><p>2. Foremka cwibakowa ma kształt przeciętej wzdłuż na pół rynny, oczywiście z zamkniętymi z obu stron bokami. Dno foremki jest poprzecznie żłobkowane. Wychodzą z tego bardzo efektowne ciasta, ponieważ po upieczeniu odwraca się je wypukłą stroną do góry. Według mnie ma tylko jedną wadę - ciasto pieczone w niej zachowuje się bardzo kapryśnie, stąd moja uwaga, żeby nie zaglądać przez pół godziny, bo może opaść.</p><p>3. Strucla serowa jest na pewno ciastem, a &quot;asortyment pieczywa świątecznego&quot; użyłam np. w odniesieniu do pierników i innych wypieków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 779401, member: 10341"] [B]olcieek[/B], juz Ci odpowiadam. 1. Pieczemy 3 - 4 dni przed świętami, żeby mieć święty spokój w czasie najgorętszych robót świątecznych. Posmarowana kilkakrotnie masłem i grubo posypana cukrem pudrem, strucla zachowuje świeżość przez dłuższy czas. Ja po upieczeniu i zrobieniu tej wierzchniej skórki, zawijam struclę lużno w folię aluminiową i kładę na oknie, tam gdzie nie ma kaloryfera. Woli raczej chłód aniżeli upał. Ale nie ma potrzeby trzymania w lodówce. 2. Foremka cwibakowa ma kształt przeciętej wzdłuż na pół rynny, oczywiście z zamkniętymi z obu stron bokami. Dno foremki jest poprzecznie żłobkowane. Wychodzą z tego bardzo efektowne ciasta, ponieważ po upieczeniu odwraca się je wypukłą stroną do góry. Według mnie ma tylko jedną wadę - ciasto pieczone w niej zachowuje się bardzo kapryśnie, stąd moja uwaga, żeby nie zaglądać przez pół godziny, bo może opaść. 3. Strucla serowa jest na pewno ciastem, a "asortyment pieczywa świątecznego" użyłam np. w odniesieniu do pierników i innych wypieków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
Top
Bottom