Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 785103" data-attributes="member: 10341"><p>Moja forma cwibakowa ma wymiary 41 x 12 cm. Jak już pisałam wyżej, jeśli nie piekę na blasze, bez formy, to posługuję się podłużną foremką, zamiast cwibakowej. W tej ostatniej robiłam te struclę tylko raz i rzeczywiście była ciut za duża, ale ja koniecznie chciałam ją wypróbować. I dwa razy używałam jej do pieczenia ginger bread. W obu przypadkach ciasta zachowywały się dość kaprśnie, stąd moje uwagi, żeby nie zaglądać do piekarnika przez pierwsze pół godziny. Z formy cwibakowej strucla wyszła rzeczywiście bardziej płaska niż z podłużnej keksówki. Strucla godna polecenia, tylko jeszcze nie doszłam dlaczego raz mogę ją piec bez formy, a innym razem wymaga &quot;ram&quot;. Może zależy to od twarogu? Cieszę się, że chcesz ją wypróbować, a ja muszę przestać propagować pieczenie w foremce cwibakowej, bo choć wychodzą z niej bardzo dekoracyjne ciasta, to samo ich pieczenie jest dość ryzykowne. Chyba, że ktoś lubi ryzyko.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 785103, member: 10341"] Moja forma cwibakowa ma wymiary 41 x 12 cm. Jak już pisałam wyżej, jeśli nie piekę na blasze, bez formy, to posługuję się podłużną foremką, zamiast cwibakowej. W tej ostatniej robiłam te struclę tylko raz i rzeczywiście była ciut za duża, ale ja koniecznie chciałam ją wypróbować. I dwa razy używałam jej do pieczenia ginger bread. W obu przypadkach ciasta zachowywały się dość kaprśnie, stąd moje uwagi, żeby nie zaglądać do piekarnika przez pierwsze pół godziny. Z formy cwibakowej strucla wyszła rzeczywiście bardziej płaska niż z podłużnej keksówki. Strucla godna polecenia, tylko jeszcze nie doszłam dlaczego raz mogę ją piec bez formy, a innym razem wymaga "ram". Może zależy to od twarogu? Cieszę się, że chcesz ją wypróbować, a ja muszę przestać propagować pieczenie w foremce cwibakowej, bo choć wychodzą z niej bardzo dekoracyjne ciasta, to samo ich pieczenie jest dość ryzykowne. Chyba, że ktoś lubi ryzyko. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
Bottom