Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 785642" data-attributes="member: 10341"><p>Zdjęcie przepiękne. Mam nadzieję, że będzie Ci również smakowała, tak jak wygląda. Ja też zaglądałam na niemiecką stronę <strong>kornasi</strong>. I też mam zamiar z niej skorzystać. Co prawda przeniosła mnie daleko w przeszłość, kiedy to w Polsce można było kupić Burdę tylko w języku niemieckim. Kupowałam ją spod lady w empiku i pracowicie, ze słownikiem w ręce, tłumaczyłam wybrane przepisy. Trochę niemieckich wiadomości kulinarnych (bo niemieckiego nie znam) jednak w głowie zostało. Była to taka nostalgiczna podróż. Bardzo proszę <strong>Mi, </strong>napisz jak wrażenia kulinarne. A'propos pieczenia &quot;stollen&quot; i zachowania się podczas pieczenia. Dzisiaj, nie pamiętam autorki ani wątku, kilka cinek miało problemy z zachowaniem odpowiedniego kształtu strucli podczas pieczenia z zupełnie innego przepisu. Widać jest to &quot;wada&quot; wystepująca dość często.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 785642, member: 10341"] Zdjęcie przepiękne. Mam nadzieję, że będzie Ci również smakowała, tak jak wygląda. Ja też zaglądałam na niemiecką stronę [B]kornasi[/B]. I też mam zamiar z niej skorzystać. Co prawda przeniosła mnie daleko w przeszłość, kiedy to w Polsce można było kupić Burdę tylko w języku niemieckim. Kupowałam ją spod lady w empiku i pracowicie, ze słownikiem w ręce, tłumaczyłam wybrane przepisy. Trochę niemieckich wiadomości kulinarnych (bo niemieckiego nie znam) jednak w głowie zostało. Była to taka nostalgiczna podróż. Bardzo proszę [B]Mi, [/B]napisz jak wrażenia kulinarne. A'propos pieczenia "stollen" i zachowania się podczas pieczenia. Dzisiaj, nie pamiętam autorki ani wątku, kilka cinek miało problemy z zachowaniem odpowiedniego kształtu strucli podczas pieczenia z zupełnie innego przepisu. Widać jest to "wada" wystepująca dość często. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Saska strucla serowa
Top
Bottom