Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab a`la Karol, przepis z pysznika sprzed lat,
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mexikana" data-source="post: 1087048" data-attributes="member: 7168"><p>Schab a`la Karol</p><p></p><p>Wybieramy <strong>schab z poledwica</strong>.</p><p>Odkrajamy poledwice od schabu i schab od kosci.</p><p>Poledwice nacinamy na wylot (na polowie wyokosci).</p><p><strong>Czosnek</strong> kroimy na kilka czesci, bierzemy <strong>suszone sliwki</strong>, wkladamy do nich kawalki <strong>czosnku</strong> i calosc wkladamy do poledwicy, przekladajac <strong>rodzynkami</strong>, czyli</p><p>sliwka, kilka rodzynek, sliwka itd.</p><p>Przyprawiamy obficie pieprzem, sola i wegeta. Poledwice zawijamy scisle w folie i wkladamy do zamrazarki.</p><p>Dzien przed pieczeniem nacieramy schab garscia soli, wycinamy kieszen, wyjmujemy z zamrazarki poledwice i wkladamy do schabu.</p><p>Gotowy juz schab smarujemy <strong>miodem</strong>, posypujemy <strong>majerankiem</strong> tak zeby byl zielony, kladziemy nan <strong>liscie laurowe</strong> i zawijamy w folie,</p><p>pieczemy w 220-250stopniach</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mexikana, post: 1087048, member: 7168"] Schab a`la Karol Wybieramy [B]schab z poledwica[/B]. Odkrajamy poledwice od schabu i schab od kosci. Poledwice nacinamy na wylot (na polowie wyokosci). [B]Czosnek[/B] kroimy na kilka czesci, bierzemy [B]suszone sliwki[/B], wkladamy do nich kawalki [B]czosnku[/B] i calosc wkladamy do poledwicy, przekladajac [B]rodzynkami[/B], czyli sliwka, kilka rodzynek, sliwka itd. Przyprawiamy obficie pieprzem, sola i wegeta. Poledwice zawijamy scisle w folie i wkladamy do zamrazarki. Dzien przed pieczeniem nacieramy schab garscia soli, wycinamy kieszen, wyjmujemy z zamrazarki poledwice i wkladamy do schabu. Gotowy juz schab smarujemy [B]miodem[/B], posypujemy [B]majerankiem[/B] tak zeby byl zielony, kladziemy nan [B]liscie laurowe[/B] i zawijamy w folie, pieczemy w 220-250stopniach [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab a`la Karol, przepis z pysznika sprzed lat,
Top
Bottom