Przepis zamiescila w GP issys, jako autorke podaje Anne H. Danie jest pyszne i naprawde warte wyprobowania, tym bardziej, ze praktycznie "robi sie samo".
składniki:
kotlety schabowe lekko tylko rozbite;
starta marchew
pieczarki
cebula
majonez
rozgrzewamy piekarnik do 180, wyjmujemy naczynie żaroodporne. cebulę z pieczarkami podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety posypujemy solą i pieprzem, na to kładziemy podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew. A na tym wszystkim
rozsmarowujemy majonez i to też grubo. Wkładamy do piekarnika w odkrytym naczyniu zaroodpornym i pieczemy aż do zbrązowienia skóki majonezowej.
Ja do cebuli i pieczarek dodaje jeszcze czosnek.
składniki:
kotlety schabowe lekko tylko rozbite;
starta marchew
pieczarki
cebula
majonez
rozgrzewamy piekarnik do 180, wyjmujemy naczynie żaroodporne. cebulę z pieczarkami podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety posypujemy solą i pieprzem, na to kładziemy podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew. A na tym wszystkim
rozsmarowujemy majonez i to też grubo. Wkładamy do piekarnika w odkrytym naczyniu zaroodpornym i pieczemy aż do zbrązowienia skóki majonezowej.
Ja do cebuli i pieczarek dodaje jeszcze czosnek.