Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab marynowany w imbirze.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 622412" data-attributes="member: 298"><p><strong>Schab marynowany w imbirze.</strong></p><p></p><p></p><p>6 plastrów schabu</p><p>1 świeży imbir (mniejszy) starty na drobnej tartce</p><p>2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku</p><p>sól</p><p>pieprz czarny mielony</p><p>papryka słodka mielona</p><p>6 łyżeczek żurawiny</p><p>mąka do obtaczania</p><p>olej do smażenia</p><p>ser zółty / plasterkowany i pokrojony w paski o szerokości 1 cm /</p><p></p><p>Schab rozbijamy na bardzo cienkie płaty. </p><p>Nacieramy każdy płat mięsa imbirem i odstawiamy na noc do lodówki. </p><p>Ze schabu strzepujemy imbir - ale nie, aż tak dokładnie, niech troszkę go tam zastanie.</p><p>Każdy kawałek mięsa nacieramy czosnkiem, posupujemy przyprawami.</p><p>Na tak przyprawione mięso kładziemy po łyżeczce żurawiny - rozprowadzamy ją równomiernie po mięsie.</p><p>Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złotawy kolor.</p><p>Ser pokrojony w paski obtaczamy w papryce słodkiej mielonej - tak by nabrał on czerwonego koloru.</p><p>Gdy mięso jest już usmażone ale nadal na patelni kładziemy na wierzch każdego kawałka ser - układając go w kratkę.</p><p>Ser polewamy rozgrzanym olejem na którym smażymy mięso po to by delikatnie się on rozpuścił.</p><p></p><p>Smacznego</p><p></p><p></p><p><em>Żródło: moja radosna twórczość</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 622412, member: 298"] [B]Schab marynowany w imbirze.[/B] 6 plastrów schabu 1 świeży imbir (mniejszy) starty na drobnej tartce 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku sól pieprz czarny mielony papryka słodka mielona 6 łyżeczek żurawiny mąka do obtaczania olej do smażenia ser zółty / plasterkowany i pokrojony w paski o szerokości 1 cm / Schab rozbijamy na bardzo cienkie płaty. Nacieramy każdy płat mięsa imbirem i odstawiamy na noc do lodówki. Ze schabu strzepujemy imbir - ale nie, aż tak dokładnie, niech troszkę go tam zastanie. Każdy kawałek mięsa nacieramy czosnkiem, posupujemy przyprawami. Na tak przyprawione mięso kładziemy po łyżeczce żurawiny - rozprowadzamy ją równomiernie po mięsie. Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złotawy kolor. Ser pokrojony w paski obtaczamy w papryce słodkiej mielonej - tak by nabrał on czerwonego koloru. Gdy mięso jest już usmażone ale nadal na patelni kładziemy na wierzch każdego kawałka ser - układając go w kratkę. Ser polewamy rozgrzanym olejem na którym smażymy mięso po to by delikatnie się on rozpuścił. Smacznego [I]Żródło: moja radosna twórczość[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab marynowany w imbirze.
Top
Bottom