Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab na chlebie zapiekany pod beszamelem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1458321" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Schab na chlebie zapiekany pod beszamelem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]84730[/ATTACH]</p><p></p><p>8 kawałków schabu w plastrach, a jeszcze lepiej kasslera</p><p>8 kromek pszennego chleba</p><p>100 g startego ementalera</p><p>600 ml mleka</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>60 g masła</p><p>po pęczku posiekanej pietruszki i bazylii ( opcjonalnie)</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Kromki chleba opiekamy w tosterze.</p><p>2. Masło rozpuszczamy w rondlu. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy powoli 600 ml mleka i energicznie mieszamy. Kiedy beszamel zacznie bulgotać, zdejmujemy z ognia. Solimy i pieprzymy.</p><p>3. Kawałki mięsa grillujemy na patelni do grillowania .</p><p>4. Opieczony chleb smarujemy z wierzchu beszamelem, na niego układamy kawałek mięsa , które zakrywamy znowu beszamelem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym ementalerem. Zapiekamy w piekarniku 180 stopni z termoobiegiem przez 15 - 20 minut.</p><p></p><p>Ps. Autor potrawy proponuje po zapieczeniu polać tosty rozpuszczonym masłem wymieszanym i pietruszką i bazylią.</p><p>Ps 2. Przepis pochodzi z <a href="http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-chlebie-zapiekany-pod-beszamelem" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-ch...-pod-beszamelem</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1458321, member: 140"] [SIZE=14][B]Schab na chlebie zapiekany pod beszamelem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]84730[/ATTACH] 8 kawałków schabu w plastrach, a jeszcze lepiej kasslera 8 kromek pszennego chleba 100 g startego ementalera 600 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 60 g masła po pęczku posiekanej pietruszki i bazylii ( opcjonalnie) sól i pieprz 1. Kromki chleba opiekamy w tosterze. 2. Masło rozpuszczamy w rondlu. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy powoli 600 ml mleka i energicznie mieszamy. Kiedy beszamel zacznie bulgotać, zdejmujemy z ognia. Solimy i pieprzymy. 3. Kawałki mięsa grillujemy na patelni do grillowania . 4. Opieczony chleb smarujemy z wierzchu beszamelem, na niego układamy kawałek mięsa , które zakrywamy znowu beszamelem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym ementalerem. Zapiekamy w piekarniku 180 stopni z termoobiegiem przez 15 - 20 minut. Ps. Autor potrawy proponuje po zapieczeniu polać tosty rozpuszczonym masłem wymieszanym i pietruszką i bazylią. Ps 2. Przepis pochodzi z [URL="http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-chlebie-zapiekany-pod-beszamelem"]http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-ch...-pod-beszamelem[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab na chlebie zapiekany pod beszamelem
Top
Bottom