Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab na zimno do kanapek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 137552" data-attributes="member: 12"><p>Schab na zimno do kanapek</p><p></p><p>składniki</p><p>1 kg schabu</p><p>10 dag żółtego sera (raczej pikantnego)</p><p>1 duża cebula</p><p>2-3 łyżki kwaśnej śmietany</p><p>3 łyżki posiekanej natki pietruszki</p><p>sól, pieprz</p><p>4 łyżki gotowej panierki do mięs &#8222;Serowy kotlet&#8221; Kamisa</p><p>2 łyżki smalcu</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>W schabie zrobić cienkim długim nożem dziurę. Natrzeć schab solą i pieprzem. Włożyć na 15-20 minut do lodówki. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C.</p><p>Ser zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę posiekać na kosteczkę. Wymieszać ser, cebulę, natkę pietruszki i śmietanę. </p><p>Wyjąć schab z lodówki, w otwór wcisnąć masę serowo-cebulową, spiąć wykałaczkami końce schabu, aby masa nie miała możliwości wydostania się. Obtoczyć schab z obu stron panierką, dociskając ją palcami. Obsmażyć schab na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rękawa foliowego. Piec do miękkości, co najmniej 1 godzinę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 137552, member: 12"] Schab na zimno do kanapek składniki 1 kg schabu 10 dag żółtego sera (raczej pikantnego) 1 duża cebula 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 4 łyżki gotowej panierki do mięs „Serowy kotlet” Kamisa 2 łyżki smalcu sposób przygotowania W schabie zrobić cienkim długim nożem dziurę. Natrzeć schab solą i pieprzem. Włożyć na 15-20 minut do lodówki. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę posiekać na kosteczkę. Wymieszać ser, cebulę, natkę pietruszki i śmietanę. Wyjąć schab z lodówki, w otwór wcisnąć masę serowo-cebulową, spiąć wykałaczkami końce schabu, aby masa nie miała możliwości wydostania się. Obtoczyć schab z obu stron panierką, dociskając ją palcami. Obsmażyć schab na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rękawa foliowego. Piec do miękkości, co najmniej 1 godzinę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab na zimno do kanapek
Top
Bottom