Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony/duszony w mleku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 36097" data-attributes="member: 90"><p>Wychodzi z niego soczysta delikatna wędlinka:</p><p></p><p>Ładny kawałek schabu natrzeć solą czosnkiem i majerankiem ew. innymi ulubionymi przyprawami. Zawinąć w worek foliowy i włożyć na 2-3 dni do lodówki. Obwiązać sznurkiem jak baleron, obsmażyć ze wszystkich stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać mlekiem, tak aby cały był zanurzony lub, jeśli nie będzie, obracać mięso w czasie pieczenia co jakiś czas. Piec w piekarniku pod przykryciem ok. 40 minut ( powinno być na 1 kg mięsa 1 godzina pieczenia, ale ja schab piekę krócej) albo dusić na wierzchu, na gazie też pod przykryciem. </p><p>Zostawić w mleku do wystudzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 36097, member: 90"] Wychodzi z niego soczysta delikatna wędlinka: Ładny kawałek schabu natrzeć solą czosnkiem i majerankiem ew. innymi ulubionymi przyprawami. Zawinąć w worek foliowy i włożyć na 2-3 dni do lodówki. Obwiązać sznurkiem jak baleron, obsmażyć ze wszystkich stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać mlekiem, tak aby cały był zanurzony lub, jeśli nie będzie, obracać mięso w czasie pieczenia co jakiś czas. Piec w piekarniku pod przykryciem ok. 40 minut ( powinno być na 1 kg mięsa 1 godzina pieczenia, ale ja schab piekę krócej) albo dusić na wierzchu, na gazie też pod przykryciem. Zostawić w mleku do wystudzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony/duszony w mleku*
Top
Bottom