Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony w kawałku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaka" data-source="post: 409727" data-attributes="member: 40"><p>Potrzebujemy:</p><p>piękny kawałek schabu o wadze ok. 1,20 kg</p><p>jabłka (obrane i pokrojone w ćwiartki i plastry) - o ilości poniżej</p><p>1 pomarańcza</p><p>ok. 1/2 kostki masła</p><p></p><p>sól, biały pieprz i czosnek - używałam granulowanego, bo robiłam to danko u znajomych i nie mieli innego</p><p></p><p>Najpierw przygotowujemy schab - należy go ponacinać do połowy w plastry ok. 2 cm. </p><p>Po operacji nacinania nacieramy go solą, czosnkiem i białym pieprzem.</p><p>Teraz jabłka - ćwiartki wcisnąć pomiędzy nacięcia, tak około dwie ćwiartki w nacięcie, wszystko zależy od mięsa. Tak przygotowane mięsko &quot;osznurować&quot; i włożyć do naczynia żaroodpornego. </p><p>Teraz oblewamy mięsko sokiem wyciśniętym z pomarańczy i obsypujemy wiórkami masła. Na koniec obkładamy całość plastrami jabłek.</p><p>Pieczemy ok. 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni.</p><p></p><p>Polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaka, post: 409727, member: 40"] Potrzebujemy: piękny kawałek schabu o wadze ok. 1,20 kg jabłka (obrane i pokrojone w ćwiartki i plastry) - o ilości poniżej 1 pomarańcza ok. 1/2 kostki masła sól, biały pieprz i czosnek - używałam granulowanego, bo robiłam to danko u znajomych i nie mieli innego Najpierw przygotowujemy schab - należy go ponacinać do połowy w plastry ok. 2 cm. Po operacji nacinania nacieramy go solą, czosnkiem i białym pieprzem. Teraz jabłka - ćwiartki wcisnąć pomiędzy nacięcia, tak około dwie ćwiartki w nacięcie, wszystko zależy od mięsa. Tak przygotowane mięsko "osznurować" i włożyć do naczynia żaroodpornego. Teraz oblewamy mięsko sokiem wyciśniętym z pomarańczy i obsypujemy wiórkami masła. Na koniec obkładamy całość plastrami jabłek. Pieczemy ok. 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni. Polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony w kawałku
Top
Bottom