Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony w piwie z gruszkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="witek" data-source="post: 607007" data-attributes="member: 4411"><p>Danie bardzo proste do przygotowania a przy tym efektowne</p><p></p><p> - 4 gruszki (klapsy a obecnie konferencja. Dojrzałe, ale twarde.),</p><p> - około 1,2 kg schabu środkowego,</p><p> - duża cebula,</p><p> - dwie łyżki oleju,</p><p> - sól, pieprz czarny świeżo zmielony, tymianek, estragon,</p><p> - 250 ml piwa jasnego,</p><p> - sok z cytryny (trzy łyżki)</p><p> - 100 g cukru pudru</p><p> - nić do wiązania mięsa</p><p></p><p></p><p>Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, uformować i obwiązać nicią (jak baleron). Odstawić do lodówki na godzinkę. </p><p>Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. </p><p>Obrać i pokroić cebulę.</p><p>W brytfannie rozgrzać olej, zrumienić mięso z każdej strony, następnie obłożyć cebulą i dodać zioła.</p><p>Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę, po 30 minutach mięso skropić sokiem z cytryny i podlać piwem.</p><p>Gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na ósemki. Szklankę wody zagotować w rondlu razem z cukrem, włożyć gruszki (ja to robię w dwóch turach). Gotować gruszki około 6...7 minut, następnie wyjąć, a syrop odparować do połowy płynu. </p><p>Mięso wyjąć na półmisek, sos z pieczenia wymieszać z syropem i zagotować. Mięso pokroić, obłożyć gruszkami i całość polać sosem.</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="witek, post: 607007, member: 4411"] Danie bardzo proste do przygotowania a przy tym efektowne - 4 gruszki (klapsy a obecnie konferencja. Dojrzałe, ale twarde.), - około 1,2 kg schabu środkowego, - duża cebula, - dwie łyżki oleju, - sól, pieprz czarny świeżo zmielony, tymianek, estragon, - 250 ml piwa jasnego, - sok z cytryny (trzy łyżki) - 100 g cukru pudru - nić do wiązania mięsa Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, uformować i obwiązać nicią (jak baleron). Odstawić do lodówki na godzinkę. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Obrać i pokroić cebulę. W brytfannie rozgrzać olej, zrumienić mięso z każdej strony, następnie obłożyć cebulą i dodać zioła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę, po 30 minutach mięso skropić sokiem z cytryny i podlać piwem. Gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na ósemki. Szklankę wody zagotować w rondlu razem z cukrem, włożyć gruszki (ja to robię w dwóch turach). Gotować gruszki około 6...7 minut, następnie wyjąć, a syrop odparować do połowy płynu. Mięso wyjąć na półmisek, sos z pieczenia wymieszać z syropem i zagotować. Mięso pokroić, obłożyć gruszkami i całość polać sosem. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony w piwie z gruszkami*
Top
Bottom