Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony z ziołami w niskiej temperaturze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1487633" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Schab pieczony z ziołami w niskiej temperaturze</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86659[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg schabu w kawałku bez kości</p><p>2 łyżki ziół prowansalskich</p><p>3-4 ząbki czosnku</p><p>20 ml oleju rzepakowego</p><p>biały pieprz</p><p></p><p>1. Zioła mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem i pieprzem i dokładnie wcieramy w mięso.</p><p>2. Na gorącym oleju obsmażamy mięso. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Nastawiamy piekarnik na 80 stopni i pieczemy ok 3 godzin.</p><p></p><p>Ps 1. Tak jak zapowiedział Okrasa , mięso jest rewelacyjnie wilgotne i miękkie, trzeba jednak przełamać pewne opory przy jedzeniu, kiedy ziemniaki i sosy są gorące a kawałek mięsa zimny.</p><p>Ps 2. Po zupełnym wystygnięciu, pokrojone mięso w cieniutkie plasterki jest wspaniałym dodatkiem do chleba jako wędlina.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1487633, member: 140"] [SIZE=14][B]Schab pieczony z ziołami w niskiej temperaturze[/B][/SIZE] [ATTACH=full]86659[/ATTACH] 1 kg schabu w kawałku bez kości 2 łyżki ziół prowansalskich 3-4 ząbki czosnku 20 ml oleju rzepakowego biały pieprz 1. Zioła mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem i pieprzem i dokładnie wcieramy w mięso. 2. Na gorącym oleju obsmażamy mięso. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Nastawiamy piekarnik na 80 stopni i pieczemy ok 3 godzin. Ps 1. Tak jak zapowiedział Okrasa , mięso jest rewelacyjnie wilgotne i miękkie, trzeba jednak przełamać pewne opory przy jedzeniu, kiedy ziemniaki i sosy są gorące a kawałek mięsa zimny. Ps 2. Po zupełnym wystygnięciu, pokrojone mięso w cieniutkie plasterki jest wspaniałym dodatkiem do chleba jako wędlina. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab pieczony z ziołami w niskiej temperaturze
Top
Bottom