Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab po francusku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="iluana" data-source="post: 1006924" data-attributes="member: 17117"><p>Schab po francusku</p><p></p><p>[ATTACH=full]54944[/ATTACH]</p><p><u></u></p><p><u>Skladniki : </u></p><p></p><p> 80 dag schabu </p><p> 2 łyżki oleju </p><p> 2 lyzki masła</p><p> 2 cebule</p><p> 30 dag małych pieczarek</p><p> po 1/2 szklanki białego wina i bulionu (lub tylko 1/2 l bulionu)</p><p> łyżeczka ziół prowansalskich</p><p> 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego)</p><p> łyżka przecieru pomidorowego </p><p> sól, pieprz</p><p> mąka</p><p> 1/2 pęczka natki pietruszki</p><p></p><p><u></u></p><p><u>Sposób przygotowania: </u></p><p></p><p>Mięso pokroić na kotlety - rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tluszczu ( maslo z olejem)Przelożyć do rondla. Na tym samym tluszczu przesmażyć pokrojoną w pióra cebulę. Dodać do kotletów.</p><p>Pieczarki przesmażyć na maśle , dodać do rondla. Podlać winem i bulionem , dodać przyprawę prowansalską oraz tymianek. </p><p>Dusić pod przykryciem ok 40 min - 8 min przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę oraz koncentrat. </p><p></p><p></p><p>smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="iluana, post: 1006924, member: 17117"] Schab po francusku [ATTACH=full]54944[/ATTACH] [U] Skladniki : [/U] 80 dag schabu 2 łyżki oleju 2 lyzki masła 2 cebule 30 dag małych pieczarek po 1/2 szklanki białego wina i bulionu (lub tylko 1/2 l bulionu) łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego) łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz mąka 1/2 pęczka natki pietruszki [U] Sposób przygotowania: [/U] Mięso pokroić na kotlety - rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tluszczu ( maslo z olejem)Przelożyć do rondla. Na tym samym tluszczu przesmażyć pokrojoną w pióra cebulę. Dodać do kotletów. Pieczarki przesmażyć na maśle , dodać do rondla. Podlać winem i bulionem , dodać przyprawę prowansalską oraz tymianek. Dusić pod przykryciem ok 40 min - 8 min przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę oraz koncentrat. smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab po francusku*
Top
Bottom