Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab "minutka"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kasha" data-source="post: 53924" data-attributes="member: 98"><p>(Przepis pani Danuty Bagińskiej ze strony <a href="http://odr.zetobi.com.pl" target="_blank">http://odr.zetobi.com.pl</a> )</p><p></p><p><em><strong>2 kg schabu bez kości</strong></em></p><p><em><strong>2 litry wody</strong></em></p><p><em><strong>pół szklanki soli</strong></em></p><p><em><strong>łyżka cukru</strong></em></p><p><em><strong>łyżka majeranku</strong></em></p><p><em><strong>łyżeczka pieprzu w ziarenkach</strong></em></p><p><em><strong>łyżeczka ziela angielskiego w ziarenkach</strong></em></p><p><em><strong>4 ząbki czosnku</strong></em></p><p></p><p>Schab włożyć do wrzątku, sporządzonego z ww. składników - gotować 3 minuty. Odstawić na 6-8 godzin. Wyjąć schab. Zagotować wywar i włożyć schab, gotować 1 minutę. Ostudzić i wyjąć schab. </p><p>Można zarumienić schab ze wszystkich stron, na rozgrzanym tłuszczu. Ostudzony schab kroimy na plastry i zalewamy galaretą przygotowaną z wody, vegety i żelatyny wg przepisu na opakowaniu. Dekorujemy dowolnie np.: groszkiem konserwowym, papryką, jajkiem itd.</p><p></p><p>(Bardzo ciekawie wygląda ten schabik, jak zakupię kawał mięska to wsadzę go w galaretę - to mówiłam ja, Kasha)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasha, post: 53924, member: 98"] (Przepis pani Danuty Bagińskiej ze strony [URL="http://odr.zetobi.com.pl"]http://odr.zetobi.com.pl[/URL] ) [I][B]2 kg schabu bez kości 2 litry wody pół szklanki soli łyżka cukru łyżka majeranku łyżeczka pieprzu w ziarenkach łyżeczka ziela angielskiego w ziarenkach 4 ząbki czosnku[/B][/I] Schab włożyć do wrzątku, sporządzonego z ww. składników - gotować 3 minuty. Odstawić na 6-8 godzin. Wyjąć schab. Zagotować wywar i włożyć schab, gotować 1 minutę. Ostudzić i wyjąć schab. Można zarumienić schab ze wszystkich stron, na rozgrzanym tłuszczu. Ostudzony schab kroimy na plastry i zalewamy galaretą przygotowaną z wody, vegety i żelatyny wg przepisu na opakowaniu. Dekorujemy dowolnie np.: groszkiem konserwowym, papryką, jajkiem itd. (Bardzo ciekawie wygląda ten schabik, jak zakupię kawał mięska to wsadzę go w galaretę - to mówiłam ja, Kasha) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab "minutka"
Top
Bottom