- Lis 26, 2007
- 411
- 0
- 0
Ryżowego weekendu ciąg dalszy - szybka, pyszna i prosta potrawka z resztek brązowego ryżu, quinoa i podsmazonego pieczonego schabu
Składniki:
- 3 plastry pieczonego schabu pokrojonego w kosteczkę
- ryż brązowy i quinoa
- papryka czerwona
- cukinia
- 2 pomidory bez skórki
- 2 zabki czosnku pokrojone na plasterki
- przyprawy: ziele angielskie(rozgniecione), łyzeczka rozgniecionej kolendry, szzypta suszonej bazylii i estragonu, kilka liści świeżej bazylii do dekoracji, szczypta słodkiej papryki i chilli, sól i pieprz
Przygotowanie:
-ugotowac ryż i quinoę - wymieszac razem
-pokrojone w kosteczkę mięso podsmazyć na patelni bez tłuszczu
-warzywa pokroić w dośc sporą kostkę udusic na odrobinie oliwy z oliwek (ja nie dusiłam długo, bo nie lubie rozciapcianych) ok 15 minut (do rozgotowania i lekkiego odparowania pomidorów)
-do miseczki nałożyć ryż i quinoe, polać gulaszem warzywnym na to wrzucic kosteczki schabu i posypać świeżą bazylią.
całkiem pyszne i zdrowe

Składniki:
- 3 plastry pieczonego schabu pokrojonego w kosteczkę
- ryż brązowy i quinoa
- papryka czerwona
- cukinia
- 2 pomidory bez skórki
- 2 zabki czosnku pokrojone na plasterki
- przyprawy: ziele angielskie(rozgniecione), łyzeczka rozgniecionej kolendry, szzypta suszonej bazylii i estragonu, kilka liści świeżej bazylii do dekoracji, szczypta słodkiej papryki i chilli, sól i pieprz
Przygotowanie:
-ugotowac ryż i quinoę - wymieszac razem
-pokrojone w kosteczkę mięso podsmazyć na patelni bez tłuszczu
-warzywa pokroić w dośc sporą kostkę udusic na odrobinie oliwy z oliwek (ja nie dusiłam długo, bo nie lubie rozciapcianych) ok 15 minut (do rozgotowania i lekkiego odparowania pomidorów)
-do miseczki nałożyć ryż i quinoe, polać gulaszem warzywnym na to wrzucic kosteczki schabu i posypać świeżą bazylią.
całkiem pyszne i zdrowe