Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab w płatkach czosnku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 565146" data-attributes="member: 298"><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><strong>Schab w płatkach czosnku:</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">4 - 6 plastrów schabu</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">3 jajka</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1/4 szklanki śmietanki słodkiej ( ja dałam 30%)</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">garść suszonych płatków czosnku</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">2 łyżki czubate ketchupu łagodnego</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">pół łyżeczki octu balsamicznego</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">kropla sosu sojowego</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">bułka tarta oraz mąka (do obtaczania)</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1/4 szklanki oliwy</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">oraz oliwa z oliwek (do smażenia)</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Przyprawy:</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">sól</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">pieprz czarny mielony</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">pieprz biały mielony</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">papryka słodka mielona</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Każdy plaster schabu rozbijamy (dość cienko). </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Posypujemy przyprawami, zalewamy 1/4 szklanką oliwy i odstawiamy na jedną godzinę do lodówki.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich: śmietankę, ketchup, ocet balsamiczny, sos sojowy oraz płatki czosnku.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Każdy plaster schabu maczamy raz w bułce tartej, raz w jajku z dodatkami i raz w mące.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Mniamć. Polecam. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 565146, member: 298"] [FONT=Century Gothic][B]Schab w płatkach czosnku:[/B] 4 - 6 plastrów schabu 3 jajka 1/4 szklanki śmietanki słodkiej ( ja dałam 30%) garść suszonych płatków czosnku 2 łyżki czubate ketchupu łagodnego pół łyżeczki octu balsamicznego kropla sosu sojowego bułka tarta oraz mąka (do obtaczania) 1/4 szklanki oliwy oraz oliwa z oliwek (do smażenia) Przyprawy: sól pieprz czarny mielony pieprz biały mielony papryka słodka mielona Każdy plaster schabu rozbijamy (dość cienko). Posypujemy przyprawami, zalewamy 1/4 szklanką oliwy i odstawiamy na jedną godzinę do lodówki. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich: śmietankę, ketchup, ocet balsamiczny, sos sojowy oraz płatki czosnku. Każdy plaster schabu maczamy raz w bułce tartej, raz w jajku z dodatkami i raz w mące. Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony. Mniamć. Polecam. [/FONT] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab w płatkach czosnku
Top
Bottom