Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab w sosie kurkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nunia" data-source="post: 387938" data-attributes="member: 401"><p>Schab środkowy lub karkowy - 0,75 kg - 1 kg</p><p>przyprawy: sól, pieprz, zmiażdżone ziele angielskie i jałowiec, tymianek,</p><p>Na sos:</p><p>kurki – mogą być świeże lub mrożone </p><p>1 średnia cebula</p><p>śmietana 30 % - około 0.5 litra</p><p>masło </p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>Schab natrzeć przyprawami i upiec na półtwardo np. w rękawie. Schłodzić, pokroić w pastry, ułożyć w naczyniu do zapiekania.</p><p>Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić kurki i odparować. Osobno zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kurki podlać sosem powstałym z pieczenia, dodać cebulę i śmietanę – zredukować mieszając. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.</p><p>Zalać sosem ułożone mięso. Piec pod przykryciem około godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nunia, post: 387938, member: 401"] Schab środkowy lub karkowy - 0,75 kg - 1 kg przyprawy: sól, pieprz, zmiażdżone ziele angielskie i jałowiec, tymianek, Na sos: kurki – mogą być świeże lub mrożone 1 średnia cebula śmietana 30 % - około 0.5 litra masło sól pieprz Schab natrzeć przyprawami i upiec na półtwardo np. w rękawie. Schłodzić, pokroić w pastry, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić kurki i odparować. Osobno zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kurki podlać sosem powstałym z pieczenia, dodać cebulę i śmietanę – zredukować mieszając. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Zalać sosem ułożone mięso. Piec pod przykryciem około godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab w sosie kurkowym
Top
Bottom