Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab w ziołach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 370213" data-attributes="member: 956"><p><strong>SCHAB W ZIOŁACH</strong></p><p></p><p>85 dkg schabu bez kości, </p><p>4 łyżki suszonego majeranku, </p><p>2 łyżki suszonego tymianku, </p><p>2 łyżki suszonego rozmarynu, </p><p>3 ząbki czosnku, </p><p>1 łyżka pieprzu, </p><p>1 łyżka soli.</p><p></p><p>Schab sparzyć wrzątkiem, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć (gruba warstwą) mieszanką zrobioną z ziół, soli, pieprzu i rozgniecionego czosnku. Opanierowany schab ciasno owinąć w lnianą ściereczkę, końce której związać gumką lub sznurkiem - pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia wysoki garnek z uszami napełnić do 1/3 wysokości wodą. Końce ściereczki, w którą zawinięty jest schab przywiązać do ucha garnka. Schab wpuścić do środka tak, aby nie dotykał wody i przykryć garnek pokrywką. Gotować na parze po 25 minut z każdej strony (na małym gazie), następnie wyjąć mięso i pozostawić do całkowitego ostudzenia w ściereczce. Po wystudzeniu wyjąc ze ścierki i pokrojony w plastry podawać z zimnym sosem śliwkowym, żurawinowym, z majonezem lub chrzanem. </p><p></p><p><em><span style="color: #000099"><span style="font-size: 26px">przepis pochodzi ze strony <a href="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis6838.html" target="_blank">http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis6838.html</a></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 370213, member: 956"] [B]SCHAB W ZIOŁACH[/B] 85 dkg schabu bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, 2 łyżki suszonego tymianku, 2 łyżki suszonego rozmarynu, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu, 1 łyżka soli. Schab sparzyć wrzątkiem, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć (gruba warstwą) mieszanką zrobioną z ziół, soli, pieprzu i rozgniecionego czosnku. Opanierowany schab ciasno owinąć w lnianą ściereczkę, końce której związać gumką lub sznurkiem - pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia wysoki garnek z uszami napełnić do 1/3 wysokości wodą. Końce ściereczki, w którą zawinięty jest schab przywiązać do ucha garnka. Schab wpuścić do środka tak, aby nie dotykał wody i przykryć garnek pokrywką. Gotować na parze po 25 minut z każdej strony (na małym gazie), następnie wyjąć mięso i pozostawić do całkowitego ostudzenia w ściereczce. Po wystudzeniu wyjąc ze ścierki i pokrojony w plastry podawać z zimnym sosem śliwkowym, żurawinowym, z majonezem lub chrzanem. [I][COLOR=#000099][SIZE=8]przepis pochodzi ze strony [URL="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis6838.html"]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis6838.html[/URL][/SIZE][/COLOR][SIZE=8][/SIZE][/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab w ziołach
Top
Bottom