Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab z jabłkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 807554" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]37310[/ATTACH]</p><p></p><p>Porcja na 4 osoby:</p><p></p><p>* 750 g schaby bez kości</p><p>* 2 duże cebule</p><p>* 2-3 jabłka (reneta lub antonówka)</p><p>* sól, pieprz</p><p>* majeranek</p><p>* inne przyprawy wg smaku</p><p>* 1 łyżka mąki</p><p>* smalec lub olej do smażenia</p><p></p><p>Schab posolic, popieprzyc lub ewentualnie dac ulubioną przyprawę. Dokładnie obtoczyc w dużej ilości majeranku. Odstawic do lodówki na ok. 2-4 godziny.</p><p></p><p>Na patelni rozgrzac tłusz. Wyjac schab z lodówki i obtoczyc ze wszystkich stron w mące. Obsmażyc na rumiano ze wszystkich stron. Cebulę pokroic w dośc grube półplasterki. Do naczynia w którym będziemy piec należy włożyc 1 łyżkę smalcu (może byc inny tłuszcz) i wlac 2-3 łyżki wody. Przełożyc do niego schab z patelni, który obkładamy cebulą. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 1 godzinę. </p><p>Jabłka pokroic na cwiartki lub ósemki (nie obierac jabłek) i wydrązyc środki jabłek. </p><p>Po godzinie pieczenia , wyjąc naczynie z piekarnika i włożyc kawałki jabłek. Naczynie znów przykryc i wstawic jeszcze na ok. 20 minut.</p><p></p><p>[ATTACH=full]37311[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 807554, member: 4258"] [ATTACH=full]37310[/ATTACH] Porcja na 4 osoby: * 750 g schaby bez kości * 2 duże cebule * 2-3 jabłka (reneta lub antonówka) * sól, pieprz * majeranek * inne przyprawy wg smaku * 1 łyżka mąki * smalec lub olej do smażenia Schab posolic, popieprzyc lub ewentualnie dac ulubioną przyprawę. Dokładnie obtoczyc w dużej ilości majeranku. Odstawic do lodówki na ok. 2-4 godziny. Na patelni rozgrzac tłusz. Wyjac schab z lodówki i obtoczyc ze wszystkich stron w mące. Obsmażyc na rumiano ze wszystkich stron. Cebulę pokroic w dośc grube półplasterki. Do naczynia w którym będziemy piec należy włożyc 1 łyżkę smalcu (może byc inny tłuszcz) i wlac 2-3 łyżki wody. Przełożyc do niego schab z patelni, który obkładamy cebulą. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 1 godzinę. Jabłka pokroic na cwiartki lub ósemki (nie obierac jabłek) i wydrązyc środki jabłek. Po godzinie pieczenia , wyjąc naczynie z piekarnika i włożyc kawałki jabłek. Naczynie znów przykryc i wstawic jeszcze na ok. 20 minut. [ATTACH=full]37311[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Schab z jabłkami*
Top
Bottom