Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Schweinsöhrchen z orzechami laskowymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1395612" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Schweinsöhrchen z orzechami laskowymi</strong></span></p><p> </p><p>[ATTACH=full]80189[/ATTACH]</p><p></p><p>4 łyżki brązowego cukru</p><p>1 płat ciasta francuskiego (42 x 25 cm)</p><p>3 łyżki posiekanych orzechów laskowych</p><p>200 g czekolady</p><p></p><p>1.Ciasto francuskie rozkładamy na stole, posypujemy 2 łyżkami cukru. Cukier dogniatamy wałkiem. Ciasto obracamy na drugą stronę, posypujemy cukrem i orzechami. Zaznaczamy środek ciasta i następnie z każdej strony podwójnie składamy je do środka. Obydwie części składamy razem. Kroimy 1 1/2 cm krążki. Układamy na pergaminie i pieczemy w temp 170 stopni ( z nawiewem) przez ok 10 minut następnie przewracamy je i pieczemy następne 4 minuty. (Wskazana jest kontrola wzrokowa, bo ciastka lubią się bardzo szybko spalić)</p><p>2.Czekoladę rozpuszczamy i w niej zanurzamy uprzednio ostudzone końcówki ciasteczek. Ciasteczka odstawiamy na pergamin i czekamy do zastygnięcia czekolady. </p><p></p><p>Przepis pochodzi z: Feines aus dem Ofen autorstwa A.Schuhbeck i A Schwalber</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1395612, member: 140"] [SIZE=14][B]Schweinsöhrchen z orzechami laskowymi[/B][/SIZE] [ATTACH=full]80189[/ATTACH] 4 łyżki brązowego cukru 1 płat ciasta francuskiego (42 x 25 cm) 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych 200 g czekolady 1.Ciasto francuskie rozkładamy na stole, posypujemy 2 łyżkami cukru. Cukier dogniatamy wałkiem. Ciasto obracamy na drugą stronę, posypujemy cukrem i orzechami. Zaznaczamy środek ciasta i następnie z każdej strony podwójnie składamy je do środka. Obydwie części składamy razem. Kroimy 1 1/2 cm krążki. Układamy na pergaminie i pieczemy w temp 170 stopni ( z nawiewem) przez ok 10 minut następnie przewracamy je i pieczemy następne 4 minuty. (Wskazana jest kontrola wzrokowa, bo ciastka lubią się bardzo szybko spalić) 2.Czekoladę rozpuszczamy i w niej zanurzamy uprzednio ostudzone końcówki ciasteczek. Ciasteczka odstawiamy na pergamin i czekamy do zastygnięcia czekolady. Przepis pochodzi z: Feines aus dem Ofen autorstwa A.Schuhbeck i A Schwalber [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Schweinsöhrchen z orzechami laskowymi
Top
Bottom