Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Scones Bartineta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 471429" data-attributes="member: 1142"><p>na zyczenie Margot..</p><p></p><p>150g solonego masla</p><p>600g maki zwyklej</p><p>150g mialkiego cukru</p><p>40g proszku do pieczenia</p><p>280g sultanek</p><p>190g kremowej smietanki</p><p>190g mleka</p><p>2 jajka, roztrzepane ze szczypta soli (do smarowania scones)</p><p></p><p>Rozgrzac piec do 220C</p><p></p><p>Kawaleczki masla polaczylam rekoma, dodalam cukier i proszek do pieczenia. Wymieszalam dokladnie.</p><p>Nastepnie dodalam smietanke i mleko. I znow wyieszalam. Wylozylam ciasto na lekko omaczona powierzchnie. Dociskalam ciasto reka i skladalam na po, za kazdym razem obracajac o 90stopni, kilka razy, az utworzyl sie prostokat. Posypalam go z kazdej strony maka, przykrylam sciereczka i zostawilam na 15 min.</p><p>Rozwalaowalam casto na grubosc 3cm na omaczonej powierzchni. Ostrym nozem (foremkami do wycinania), wykrawalam prostokaty i ukladalam je na blasze do pieczenia (niezbyt blisko siebie). Posmarowalm scone roztrzepanym jajem. Odczekalam 2 minuty i znow posmarowalam. </p><p>Zmniejszylam temp do 200C i pieklam scones okolo 20-25 min, az ladnie wyrosly, a wierzchy i boki byly delkatnie brazowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 471429, member: 1142"] na zyczenie Margot.. 150g solonego masla 600g maki zwyklej 150g mialkiego cukru 40g proszku do pieczenia 280g sultanek 190g kremowej smietanki 190g mleka 2 jajka, roztrzepane ze szczypta soli (do smarowania scones) Rozgrzac piec do 220C Kawaleczki masla polaczylam rekoma, dodalam cukier i proszek do pieczenia. Wymieszalam dokladnie. Nastepnie dodalam smietanke i mleko. I znow wyieszalam. Wylozylam ciasto na lekko omaczona powierzchnie. Dociskalam ciasto reka i skladalam na po, za kazdym razem obracajac o 90stopni, kilka razy, az utworzyl sie prostokat. Posypalam go z kazdej strony maka, przykrylam sciereczka i zostawilam na 15 min. Rozwalaowalam casto na grubosc 3cm na omaczonej powierzchni. Ostrym nozem (foremkami do wycinania), wykrawalam prostokaty i ukladalam je na blasze do pieczenia (niezbyt blisko siebie). Posmarowalm scone roztrzepanym jajem. Odczekalam 2 minuty i znow posmarowalam. Zmniejszylam temp do 200C i pieklam scones okolo 20-25 min, az ladnie wyrosly, a wierzchy i boki byly delkatnie brazowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Scones Bartineta
Top
Bottom