Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Scrapple
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alka" data-source="post: 33719" data-attributes="member: 50"><p>Scrapple </p><p>Wersja podstawowa: </p><p>1,5l bulionu lub wody (wtedy ją trzeba doprawić) </p><p>150g mąki kukurydzianej </p><p>sól (ja daję łyżeczkę) </p><p>pieprz czarny, przyprawy do smaku wedle uznania </p><p>tłuszcz do smażenia </p><p>Zagotować bulion, zdjąć z ognia, dosypywać mąkę kukurydzianą ciągle mieszając (we wrzątku robią się grudki, więc ja mieszam mąkę w kubku, a potem dolewam do bulionu). Gdy dobrze ją rozmieszamy, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu ok godziny (aż się całkiem zagęści), od czasu do czasu mieszając. </p><p>Masę przelać do formy na ciasto, najlepiej do formy na keksa. Zostawić do ostygnięcia. </p><p>Kiedy wystygnie, pokroić na plastry i usmażyć na złoty kolor. Podawać na gorąco.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alka, post: 33719, member: 50"] Scrapple Wersja podstawowa: 1,5l bulionu lub wody (wtedy ją trzeba doprawić) 150g mąki kukurydzianej sól (ja daję łyżeczkę) pieprz czarny, przyprawy do smaku wedle uznania tłuszcz do smażenia Zagotować bulion, zdjąć z ognia, dosypywać mąkę kukurydzianą ciągle mieszając (we wrzątku robią się grudki, więc ja mieszam mąkę w kubku, a potem dolewam do bulionu). Gdy dobrze ją rozmieszamy, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu ok godziny (aż się całkiem zagęści), od czasu do czasu mieszając. Masę przelać do formy na ciasto, najlepiej do formy na keksa. Zostawić do ostygnięcia. Kiedy wystygnie, pokroić na plastry i usmażyć na złoty kolor. Podawać na gorąco. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Scrapple
Bottom