Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Seczuanska kapusta z bekonem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 969807" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]52051[/ATTACH]</p><p></p><p>odrobina oleju do smazenia</p><p>1 chilli pisiekane</p><p>1 lyzeczka pieprzu seczuanskiego, rozkruszonego</p><p>5 plasterkow bekonu, pokrojonego na kawalki</p><p>1 lyzeczka wina ryzowego Shaohsing</p><p>300g kapusty (pointed cabbage w oryginale, ja dalam pekinska ale powinna byc kapusta o nieco twardszych lisciach)</p><p>1 lyzka octu ryzowego</p><p>sok z polowy cytryny</p><p>sol</p><p></p><p>1. Rozgrzac wok, podsmazyc chilli i pieprz seczuanski przez chwilke, dodac bekon i smazyc 2-3 min</p><p>2. Gdy bekon sie zrumieni dodac wino ryzowe i kapuste i smazyc 3 min</p><p>3. Doprawic octem, sokiem z cytryny i sola</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 969807, member: 5590"] [ATTACH=full]52051[/ATTACH] odrobina oleju do smazenia 1 chilli pisiekane 1 lyzeczka pieprzu seczuanskiego, rozkruszonego 5 plasterkow bekonu, pokrojonego na kawalki 1 lyzeczka wina ryzowego Shaohsing 300g kapusty (pointed cabbage w oryginale, ja dalam pekinska ale powinna byc kapusta o nieco twardszych lisciach) 1 lyzka octu ryzowego sok z polowy cytryny sol 1. Rozgrzac wok, podsmazyc chilli i pieprz seczuanski przez chwilke, dodac bekon i smazyc 2-3 min 2. Gdy bekon sie zrumieni dodac wino ryzowe i kapuste i smazyc 3 min 3. Doprawic octem, sokiem z cytryny i sola SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Seczuanska kapusta z bekonem*
Top
Bottom