- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Seelachs ( czarniak ) w warzywach
1 por
2 marchewki
kawałek selera
sól, pieprz , słodka papryka, oregano
250 ml rosołu
800 g fileta seelaksa
150 g sera philadelphia
kilka listków bazylii do dekoracji
1. Pora kroimy w cienkie paski. Marchew i selera w 1 cm kostkę. Warzywa smażymy krótko ma gorącym oleju. Przekładamy do żaroodpornego naczynia.Zalewamy rosołem, doprawiamy przyprawami (papryki i oregano po 1/2 łyżeczki).
2. Filet ryby suszymy, solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na stronę wewnętrzną rozsmarowujemy ser i zwijamy . Zabezpieczamy wykałaczką.
3. Rybę układamy na warzywach i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp 180 stopni.
4. Warzywa wykładamy na talerz, na nie układamy rybę. Rybę polewamy jeszcze delikatnie płynem pozostałym z warzyw, dekorujemy bazylią.
Ps 1 Pozycja na 3 osoby. Jedna porcja zawiera 694 kcal.
Ps 2 Można bez problemu użyć innej ryby, ale musi być stosunkowa cienka, by można ją zrolować.
Ps 3 Przepis pochodzi z czasopisma Für jeden Tag 2016/03
Ps 4 Jeżeli mamy grubszy płat ryby to czas pieczenia trzeba zwiększyć do 20 minut.

1 por
2 marchewki
kawałek selera
sól, pieprz , słodka papryka, oregano
250 ml rosołu
800 g fileta seelaksa
150 g sera philadelphia
kilka listków bazylii do dekoracji
1. Pora kroimy w cienkie paski. Marchew i selera w 1 cm kostkę. Warzywa smażymy krótko ma gorącym oleju. Przekładamy do żaroodpornego naczynia.Zalewamy rosołem, doprawiamy przyprawami (papryki i oregano po 1/2 łyżeczki).
2. Filet ryby suszymy, solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na stronę wewnętrzną rozsmarowujemy ser i zwijamy . Zabezpieczamy wykałaczką.
3. Rybę układamy na warzywach i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp 180 stopni.
4. Warzywa wykładamy na talerz, na nie układamy rybę. Rybę polewamy jeszcze delikatnie płynem pozostałym z warzyw, dekorujemy bazylią.
Ps 1 Pozycja na 3 osoby. Jedna porcja zawiera 694 kcal.
Ps 2 Można bez problemu użyć innej ryby, ale musi być stosunkowa cienka, by można ją zrolować.
Ps 3 Przepis pochodzi z czasopisma Für jeden Tag 2016/03
Ps 4 Jeżeli mamy grubszy płat ryby to czas pieczenia trzeba zwiększyć do 20 minut.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: