Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Seelachs ( czarniak ) w warzywach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1607920" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Seelachs ( czarniak ) w warzywach</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94707[/ATTACH]</p><p></p><p>1 por</p><p>2 marchewki</p><p>kawałek selera</p><p>sól, pieprz , słodka papryka, oregano</p><p>250 ml rosołu</p><p>800 g fileta seelaksa </p><p>150 g sera philadelphia</p><p>kilka listków bazylii do dekoracji</p><p></p><p>1. Pora kroimy w cienkie paski. Marchew i selera w 1 cm kostkę. Warzywa smażymy krótko ma gorącym oleju. Przekładamy do żaroodpornego naczynia.Zalewamy rosołem, doprawiamy przyprawami (papryki i oregano po 1/2 łyżeczki).</p><p>2. Filet ryby suszymy, solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na stronę wewnętrzną rozsmarowujemy ser i zwijamy . Zabezpieczamy wykałaczką.</p><p>3. Rybę układamy na warzywach i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp 180 stopni.</p><p>4. Warzywa wykładamy na talerz, na nie układamy rybę. Rybę polewamy jeszcze delikatnie płynem pozostałym z warzyw, dekorujemy bazylią.</p><p></p><p>Ps 1 Pozycja na 3 osoby. Jedna porcja zawiera 694 kcal.</p><p>Ps 2 Można bez problemu użyć innej ryby, ale musi być stosunkowa cienka, by można ją zrolować.</p><p>Ps 3 Przepis pochodzi z czasopisma Für jeden Tag 2016/03</p><p>Ps 4 Jeżeli mamy grubszy płat ryby to czas pieczenia trzeba zwiększyć do 20 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1607920, member: 140"] [SIZE=14][B]Seelachs ( czarniak ) w warzywach[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94707[/ATTACH] 1 por 2 marchewki kawałek selera sól, pieprz , słodka papryka, oregano 250 ml rosołu 800 g fileta seelaksa 150 g sera philadelphia kilka listków bazylii do dekoracji 1. Pora kroimy w cienkie paski. Marchew i selera w 1 cm kostkę. Warzywa smażymy krótko ma gorącym oleju. Przekładamy do żaroodpornego naczynia.Zalewamy rosołem, doprawiamy przyprawami (papryki i oregano po 1/2 łyżeczki). 2. Filet ryby suszymy, solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na stronę wewnętrzną rozsmarowujemy ser i zwijamy . Zabezpieczamy wykałaczką. 3. Rybę układamy na warzywach i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp 180 stopni. 4. Warzywa wykładamy na talerz, na nie układamy rybę. Rybę polewamy jeszcze delikatnie płynem pozostałym z warzyw, dekorujemy bazylią. Ps 1 Pozycja na 3 osoby. Jedna porcja zawiera 694 kcal. Ps 2 Można bez problemu użyć innej ryby, ale musi być stosunkowa cienka, by można ją zrolować. Ps 3 Przepis pochodzi z czasopisma Für jeden Tag 2016/03 Ps 4 Jeżeli mamy grubszy płat ryby to czas pieczenia trzeba zwiększyć do 20 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Seelachs ( czarniak ) w warzywach
Top
Bottom