Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Seler i marchewki w orzechowo - jogurtowym sosie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1324434" data-attributes="member: 13254"><p>Turecka sałatka z bardzo swojskich składników. Przepis pochodzi z książki &quot;Tamarind & Saffron&quot; Claudii Roden.</p><p></p><p></p><p>Z podanych składników dostaniemy 4-6 porcji:</p><p></p><p>1 duży seler</p><p>3 duże marchewki</p><p>sól</p><p></p><p></p><p>Na sos:</p><p>100 g grubo zmielonych orzechów laskowych</p><p>2 zgniecione ząbki czosnku</p><p>4 łyżki oliwy</p><p>3 łyżki jasnego octu winnego</p><p>150 ml jogurtu greckiego</p><p></p><p>Seler i marchewki obrać, pokroić w zapałki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.</p><p>Wymieszać składniki sosu i polać nim warzywa. Ja odczekałam aż warzywa wystygną i wszystko wymieszałam. Moim zdaniem najlepsze jest jak co najmniej godzinę postoi w lodówce.</p><p></p><p>[ATTACH=full]75563[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1324434, member: 13254"] Turecka sałatka z bardzo swojskich składników. Przepis pochodzi z książki "Tamarind & Saffron" Claudii Roden. Z podanych składników dostaniemy 4-6 porcji: 1 duży seler 3 duże marchewki sól Na sos: 100 g grubo zmielonych orzechów laskowych 2 zgniecione ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 3 łyżki jasnego octu winnego 150 ml jogurtu greckiego Seler i marchewki obrać, pokroić w zapałki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Wymieszać składniki sosu i polać nim warzywa. Ja odczekałam aż warzywa wystygną i wszystko wymieszałam. Moim zdaniem najlepsze jest jak co najmniej godzinę postoi w lodówce. [ATTACH=full]75563[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Seler i marchewki w orzechowo - jogurtowym sosie*
Top
Bottom