Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Seler w zalewie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dosiazet" data-source="post: 389232" data-attributes="member: 2062"><p>2 kg selera</p><p>1 szkl. octu</p><p>3 szkl. wody</p><p>2 łyżki cukru</p><p>3-6 gożdzików</p><p>kawałek cynamonu</p><p></p><p></p><p> Obrany, pokrojony w słupki seler (tarka V) zblanszować w wodzie z 2 łyżkami soli i 1 łyżką octu, wody ma być tyle, żeby przykryć warzywo. Zalewę zagotować, wrzucić odcedzony seler, wkładać do słoików. Pasteryzować ok. 20 min.</p><p></p><p>Sałatka z selerem w/w</p><p>osączyć seler z zalewy, dodać kukurydzę, ananasa z puszki, jabłko i szynkę konserwową pokrojone w kostkę, zalać majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym 1:1. Doprawić do smaku solą i pieprzem.</p><p>A może ktoś zna inną wersję?</p><p>[ATTACH=full]2422[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dosiazet, post: 389232, member: 2062"] 2 kg selera 1 szkl. octu 3 szkl. wody 2 łyżki cukru 3-6 gożdzików kawałek cynamonu Obrany, pokrojony w słupki seler (tarka V) zblanszować w wodzie z 2 łyżkami soli i 1 łyżką octu, wody ma być tyle, żeby przykryć warzywo. Zalewę zagotować, wrzucić odcedzony seler, wkładać do słoików. Pasteryzować ok. 20 min. Sałatka z selerem w/w osączyć seler z zalewy, dodać kukurydzę, ananasa z puszki, jabłko i szynkę konserwową pokrojone w kostkę, zalać majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym 1:1. Doprawić do smaku solą i pieprzem. A może ktoś zna inną wersję? [ATTACH=full]2422[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Seler w zalewie
Top
Bottom