Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Seler z sosem serowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 98746" data-attributes="member: 36"><p>Skrót z <em>Kuchni bez tajemnic</em>. </p><p></p><p>700 g obranego selera</p><p>łyżka oleju oraz olej do posmarowania naczynia</p><p>4 posiekane dymki ze szczypiorkiem</p><p>2 łyżki mąki</p><p>300 ml podgrzanego mleka</p><p>25 g startego sera cheddar</p><p>łyżeczka startej gałki muszkatołowej</p><p>sól i pieprz</p><p>1 łyżka startego parmezanu</p><p>łyżeczka pieprzu cayenne</p><p></p><p>Plastry selera (6 mm) wrzucić do wrzątku i podgotować 10-15 minut, aż będzie lekko mięki. Odcedzić.</p><p>W naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem ułożyć plastry selera by nachodziły na siebie</p><p>Rozgrzać na patelni olej i przesmażyć przez 2 min. posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, posypać mąką i smażyć minutę. Dolać mleko i zamieszać, doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Dodać starty cheddar, gałkę i inne przyprawy.</p><p>Polać selera sosem. Posypać parmezanem i pieprzem cayenne. Wstawić pod rozgrzany grill i grillować do zrumienienia sosu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 98746, member: 36"] Skrót z [I]Kuchni bez tajemnic[/I]. 700 g obranego selera łyżka oleju oraz olej do posmarowania naczynia 4 posiekane dymki ze szczypiorkiem 2 łyżki mąki 300 ml podgrzanego mleka 25 g startego sera cheddar łyżeczka startej gałki muszkatołowej sól i pieprz 1 łyżka startego parmezanu łyżeczka pieprzu cayenne Plastry selera (6 mm) wrzucić do wrzątku i podgotować 10-15 minut, aż będzie lekko mięki. Odcedzić. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem ułożyć plastry selera by nachodziły na siebie Rozgrzać na patelni olej i przesmażyć przez 2 min. posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, posypać mąką i smażyć minutę. Dolać mleko i zamieszać, doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Dodać starty cheddar, gałkę i inne przyprawy. Polać selera sosem. Posypać parmezanem i pieprzem cayenne. Wstawić pod rozgrzany grill i grillować do zrumienienia sosu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Seler z sosem serowym
Top
Bottom