Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Selerowa z bananami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1505543" data-attributes="member: 692"><p><strong>Składniki</strong></p><p>250 g oczyszczonego selera bulwiastego</p><p>1 średnia cebula</p><p>2 łyżki oleju z pestek winogron</p><p>1 l wywaru warzywnego ( lub rosołu drobiowego, może być z kostki)</p><p>1 łyżka tartego chrzanu ( ze słoiczka)</p><p>sól, biały pieprz, otarta skórka z &#189; cytryny</p><p>1/2 szklanki mleka</p><p>2 banany</p><p><strong>Wykonanie</strong></p><p>Seler pokroić w julienne, obsmażyć na oleju do lekkiego zezłocenia kantów, wyjąć z garnka, odłożyć.</p><p>Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić w tym samym garnku ( jeśli trzeba, dodać troszke oleju z winogron).Do cebuli wrzucić uprzednio obsmażony seler, zalać wodą ( rosołem) i dodać mleko.</p><p>Doprawić solą, pieprzem, chrzanem, tartą skórką cytrynową . Doprowadzić do zagotowania i zgasić. Słupki selera powinny być al&#8217; dente</p><p>Na każdy talerz pokroić połówke banana w plasterki, zalać zupą, podawać.</p><p></p><p>[ATTACH=full]87539[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1505543, member: 692"] [B]Składniki[/B] 250 g oczyszczonego selera bulwiastego 1 średnia cebula 2 łyżki oleju z pestek winogron 1 l wywaru warzywnego ( lub rosołu drobiowego, może być z kostki) 1 łyżka tartego chrzanu ( ze słoiczka) sól, biały pieprz, otarta skórka z ½ cytryny 1/2 szklanki mleka 2 banany [B]Wykonanie[/B] Seler pokroić w julienne, obsmażyć na oleju do lekkiego zezłocenia kantów, wyjąć z garnka, odłożyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić w tym samym garnku ( jeśli trzeba, dodać troszke oleju z winogron).Do cebuli wrzucić uprzednio obsmażony seler, zalać wodą ( rosołem) i dodać mleko. Doprawić solą, pieprzem, chrzanem, tartą skórką cytrynową . Doprowadzić do zagotowania i zgasić. Słupki selera powinny być al’ dente Na każdy talerz pokroić połówke banana w plasterki, zalać zupą, podawać. [ATTACH=full]87539[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Selerowa z bananami
Top
Bottom