Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Selery na ostro /kuchnia chinska/
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 45751" data-attributes="member: 67"><p>Selery na ostro /kuchnia chinska/</p><p>1 duży seler, ok. 0,5 kg,</p><p>1 papryka czerwona,</p><p>1 papryczka chilli,</p><p>3 łyżki oleju,</p><p></p><p>0,75 litra wody,</p><p>1 łyżka soli,</p><p></p><p>Sos: </p><p>Po 1,5 łyżki: białego wina, octu winnego, sosu sojowego i cukru,</p><p>3 łyżki rosołu z kury, spora szczypta imbiru. </p><p>Seler umyć, pokroić w plastry /najlepiej szatowicą/, a następnie w słupki -</p><p>mniej więcej grubości zapałki, wlozyc do osolonej wody, gdzie muszą pobyć około 15 minut. </p><p>W tym czasie na patelni i łyżce oleju obsmażyć na silnym ogniu pokrojone w paski papryki . Przełożyć je na talerz . Pokrojone selery wylozyc na sito, osaczyc i włożyć na patelnię z rozgrzanymi 2 łyżkami oleju. Smazyc na ostrym ogniu 2-3 minuty, dodac wczesniej obsmazone papryki, wlac sos, krotko zagotowac mieszajac. </p><p>Można jesc na cieplo, ale na zimno sa chyba jeszcze lepsze.</p><p>Jak się nie ma swiezej ostrej papryki, do sosu mozna dodac te w proszku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 45751, member: 67"] Selery na ostro /kuchnia chinska/ 1 duży seler, ok. 0,5 kg, 1 papryka czerwona, 1 papryczka chilli, 3 łyżki oleju, 0,75 litra wody, 1 łyżka soli, Sos: Po 1,5 łyżki: białego wina, octu winnego, sosu sojowego i cukru, 3 łyżki rosołu z kury, spora szczypta imbiru. Seler umyć, pokroić w plastry /najlepiej szatowicą/, a następnie w słupki - mniej więcej grubości zapałki, wlozyc do osolonej wody, gdzie muszą pobyć około 15 minut. W tym czasie na patelni i łyżce oleju obsmażyć na silnym ogniu pokrojone w paski papryki . Przełożyć je na talerz . Pokrojone selery wylozyc na sito, osaczyc i włożyć na patelnię z rozgrzanymi 2 łyżkami oleju. Smazyc na ostrym ogniu 2-3 minuty, dodac wczesniej obsmazone papryki, wlac sos, krotko zagotowac mieszajac. Można jesc na cieplo, ale na zimno sa chyba jeszcze lepsze. Jak się nie ma swiezej ostrej papryki, do sosu mozna dodac te w proszku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Selery na ostro /kuchnia chinska/
Top
Bottom