Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Semifreddo z sosem karmelowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="roggie" data-source="post: 430569" data-attributes="member: 1390"><p><em>na 4 porcje</em></p><p></p><p><strong>składniki:</strong></p><p>2dl pokruszonych (niezbyt drobno) bez</p><p>250 g ricotty</p><p>450 g mascaropne</p><p>3 łyżki cukru pudru</p><p>2 łyżki likieru pomarańczowego</p><p>skórka i sok z 1 pomarańczy</p><p></p><p><strong>sos karmelowy:</strong></p><p>2 dl słodkiej śmietanki</p><p>1 dl cukru</p><p>1 dl syropu kukurydzianego</p><p>2 łyżki masła</p><p></p><p>1/2 ananasa pociętego w plasterki</p><p></p><p>Wymieszać w misce sery ricotta i mascarpone, cukier puder, alkohol, skórke i sok z pomarańczy. Dodać bezy - delikatnie wymieszać. Masą napełniać małe miseczki.</p><p>Odstawić do zamrażalnika na 2-3 godziny.</p><p>Wyjąć z zamrażalnika 10-15 minut przed serwowaniem.</p><p>Połączyć wszystkie składniki sosu i gotować je około 15 minut do uzyskania konsystencji sosu.</p><p>Na talerzykach układać 5-6 plasterków ananasa.</p><p>Używajac noża zwilżonego ciepłą wodą okroić brzegi naczynia z kremem. Krem delikatnie wyłożyc na plasterki ananasa (ewentualnie wierzch ozdobić ananasem).</p><p>Polać ciepłym sosem karmelowym.</p><p>smacznego!</p><p></p><p><em>Przepis pochodzi z programu &quot;Tinas kök&quot;.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="roggie, post: 430569, member: 1390"] [I]na 4 porcje[/I] [B]składniki:[/B] 2dl pokruszonych (niezbyt drobno) bez 250 g ricotty 450 g mascaropne 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru pomarańczowego skórka i sok z 1 pomarańczy [B]sos karmelowy:[/B] 2 dl słodkiej śmietanki 1 dl cukru 1 dl syropu kukurydzianego 2 łyżki masła 1/2 ananasa pociętego w plasterki Wymieszać w misce sery ricotta i mascarpone, cukier puder, alkohol, skórke i sok z pomarańczy. Dodać bezy - delikatnie wymieszać. Masą napełniać małe miseczki. Odstawić do zamrażalnika na 2-3 godziny. Wyjąć z zamrażalnika 10-15 minut przed serwowaniem. Połączyć wszystkie składniki sosu i gotować je około 15 minut do uzyskania konsystencji sosu. Na talerzykach układać 5-6 plasterków ananasa. Używajac noża zwilżonego ciepłą wodą okroić brzegi naczynia z kremem. Krem delikatnie wyłożyc na plasterki ananasa (ewentualnie wierzch ozdobić ananasem). Polać ciepłym sosem karmelowym. smacznego! [I]Przepis pochodzi z programu "Tinas kök".[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Semifreddo z sosem karmelowym
Top
Bottom