Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Semmelschmarrn
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bawareczka" data-source="post: 1031900" data-attributes="member: 23241"><p>6 bulek z poprzedniego dnia </p><p>300 ml mleka </p><p>2 lyzki cukru </p><p>1 op. cukru waniliowego </p><p>3 jajka </p><p>1 szczypta soli </p><p>50 g rodzynek </p><p>cukier puder do posypania (niekoniecznie) i margaryna lub maslo do smazenia </p><p></p><p>Bulki pokroic w cienkie kromki i wrzucic do duzej miski. Mleko, cukier, jajka, cukier waniliowy i sol polaczyc w mniejszej misce i zalac ta masa bulki, dodac rodzynki i wszystko dokladnie wymieszac. Zostawic ok 30 minut do nasiakniecia od czasu do czasu przemieszac. Rozgrzac maslo i smazyc na nim mase az bedzie zloto brazowa. Mozna posypac cukrem pudrem, my jedlismy z musem jablkowym, dobre tez jest z innym owocami: jagody, truskawki ze smietana albo brzoskwinie z puszki pokrojone w plasterki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bawareczka, post: 1031900, member: 23241"] 6 bulek z poprzedniego dnia 300 ml mleka 2 lyzki cukru 1 op. cukru waniliowego 3 jajka 1 szczypta soli 50 g rodzynek cukier puder do posypania (niekoniecznie) i margaryna lub maslo do smazenia Bulki pokroic w cienkie kromki i wrzucic do duzej miski. Mleko, cukier, jajka, cukier waniliowy i sol polaczyc w mniejszej misce i zalac ta masa bulki, dodac rodzynki i wszystko dokladnie wymieszac. Zostawic ok 30 minut do nasiakniecia od czasu do czasu przemieszac. Rozgrzac maslo i smazyc na nim mase az bedzie zloto brazowa. Mozna posypac cukrem pudrem, my jedlismy z musem jablkowym, dobre tez jest z innym owocami: jagody, truskawki ze smietana albo brzoskwinie z puszki pokrojone w plasterki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Semmelschmarrn
Top
Bottom