Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Ser feta w marynacie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 119797" data-attributes="member: 49"><p><strong>Ser feta w marynacie</strong> </p><p> </p><p>50 g szalotek lub 2 małe cebulki </p><p>8 ząbków czosnku</p><p>1/2 łyżeczki szałwi!</p><p>2 gałązki tymianku lub łyżeczka suszonego</p><p>2-3 listki laurowe</p><p>400 g sera feta </p><p>10 ziarenek czarnego pieprzu </p><p>1 szklanka oliwy </p><p></p><p>Czosnek i cebulki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w grube plastry, ułożyć w szklanym naczyniu. Dodać czosnek, cebulę, szałwię, tymianek, listki laurowe i ziarenka pieprzu, zalać oliwą. Odstawić w chłodne miejsce, na co najmniej dwa dni. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem. Taki ser jest świetną przekąską do piwa lub wina.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 119797, member: 49"] [B]Ser feta w marynacie[/B] 50 g szalotek lub 2 małe cebulki 8 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki szałwi! 2 gałązki tymianku lub łyżeczka suszonego 2-3 listki laurowe 400 g sera feta 10 ziarenek czarnego pieprzu 1 szklanka oliwy Czosnek i cebulki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w grube plastry, ułożyć w szklanym naczyniu. Dodać czosnek, cebulę, szałwię, tymianek, listki laurowe i ziarenka pieprzu, zalać oliwą. Odstawić w chłodne miejsce, na co najmniej dwa dni. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem. Taki ser jest świetną przekąską do piwa lub wina. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Ser feta w marynacie
Top
Bottom