Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ser smażony z kminkiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 986209" data-attributes="member: 692"><p>Przecudowny taki ser robila babcia mojego meza. To byl rytual, kiedy przyjezdalismy do Tczewa( zwykle z Gdanska, 40 km) zawsze nas witala: wy z drogi, to glodni i ze spizarni wyjezdzala na stol micha takiego sera, uwielbialam go. </p><p>Tam sie nauczylam dodawania jajka do gotowego, usmazonego sera tuz po zdjeciu z palnika.</p><p>Rodzina mnie wyklela, wiec dla mojej jednej osoby dzisiaj nabywam taki gotowy - jedynie sluszny z Nowego Tomysla, juz z kminkiem - rozpuszczam na parze na patelni, wbijam jajko... sole i pozwalam zastygnac.</p><p></p><p>Niestety, klasycznego takiego sera juz nie da sie zrobic, no chyba ze ktos ma dostep do prawdziwego wiejskiego twarogu, takiego bez polepszaczy, ktory to twarog po dwoch dniach zaczyna zalatywac, a po 4 ma wyrazna zoltawa skorupke... eh, rozmarzylam sie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 986209, member: 692"] Przecudowny taki ser robila babcia mojego meza. To byl rytual, kiedy przyjezdalismy do Tczewa( zwykle z Gdanska, 40 km) zawsze nas witala: wy z drogi, to glodni i ze spizarni wyjezdzala na stol micha takiego sera, uwielbialam go. Tam sie nauczylam dodawania jajka do gotowego, usmazonego sera tuz po zdjeciu z palnika. Rodzina mnie wyklela, wiec dla mojej jednej osoby dzisiaj nabywam taki gotowy - jedynie sluszny z Nowego Tomysla, juz z kminkiem - rozpuszczam na parze na patelni, wbijam jajko... sole i pozwalam zastygnac. Niestety, klasycznego takiego sera juz nie da sie zrobic, no chyba ze ktos ma dostep do prawdziwego wiejskiego twarogu, takiego bez polepszaczy, ktory to twarog po dwoch dniach zaczyna zalatywac, a po 4 ma wyrazna zoltawa skorupke... eh, rozmarzylam sie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ser smażony z kminkiem*
Top
Bottom