Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Serdelki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 56901" data-attributes="member: 90"><p>Przepis z książki: "Przetwory w gospodarstwie domowym" K. Paszkowska:</p><p></p><p>1 kg wieprzowiny</p><p>0,25 dag słoniny</p><p>0,5 kg cielęciny lub chudej wołowiny</p><p>2g saletry</p><p>ok 5 dag soli</p><p>pół łżeczki cukru</p><p>pieprz</p><p>jelita</p><p></p><p>Mięso pokroić w drobne kawałki, wymieszać z solą i saletrą. Zostawić na jedną dobę. Następnie mięso przekręcić 2x przez maszynkę( za drugim razem przez gęste sito) Dodać przyprawyi ok. 2 szkl. wody</p><p>Masę mięsną bardzo dokładnie wyrobić, napełnić jelita, przewiązując co 10cm. Obsuszyć i uwędzić, przed użyciem sparzyć we wrzątku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 56901, member: 90"] Przepis z książki: "Przetwory w gospodarstwie domowym" K. Paszkowska: 1 kg wieprzowiny 0,25 dag słoniny 0,5 kg cielęciny lub chudej wołowiny 2g saletry ok 5 dag soli pół łżeczki cukru pieprz jelita Mięso pokroić w drobne kawałki, wymieszać z solą i saletrą. Zostawić na jedną dobę. Następnie mięso przekręcić 2x przez maszynkę( za drugim razem przez gęste sito) Dodać przyprawyi ok. 2 szkl. wody Masę mięsną bardzo dokładnie wyrobić, napełnić jelita, przewiązując co 10cm. Obsuszyć i uwędzić, przed użyciem sparzyć we wrzątku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Serdelki
Top
Bottom