Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Serek jogurtowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 490807" data-attributes="member: 52"><p>Ponizszy blog przypomnial mi, ze ja tez mam jogurtownice o pojemnosci 1 litra. Zwykle uzywam takiej, ktora ma 6 sloiczkow. Jest wygodniejsza w codziennym uzyciu. </p><p><a href="http://conservareinfrigo.blogspot.com/2007/04/la-mia-ultima-mania.html#links" target="_blank">http://conservareinfrigo.blogspot.com/2007...ania.html#links</a></p><p>Zainspirowana zdjeciami postanowilam sprobowac. Zrobilam najprostsza wersje takiego serka: mleko i jogurt.</p><p></p><p>SEREK JOGURTOWY</p><p></p><p>1 litr mleka pasteryzowanego / o 3 dniowym termnie przydatnosci do spozycia /</p><p>1 jogurt grecki</p><p></p><p>- wymieszac dokladnie mleko z jogurtem</p><p>- wlac do jogurtownicy i zrobic jogurt wg wskazowek producenta jogurtownicy: oznacza to po prostu przykryc pojemnik i podlaczyc jogurtownice do pradu / po 12 godzinach jogurt jest gotowy /</p><p>- przelac jogurt na sito wylozone sciereczka / bez zapachu proszku do prania /</p><p>- wstawic do lodowki / stopien odcedzenia, czyli gestosc serka, wg wlasnego uznania /: ja wstawilam do lodowki o polnocy, a rano serek byl gesty </p><p></p><p>Autorka bloga uzyla dodatkowo mleka w proszku i mleka skondensowanego, ale ja ich nie mialam. Jak tylko bede miala te skladniki, przetestuje jej wersje. </p><p>Rezultat zaskoczyl mnie: spodziewalam sie niewielkiej ilosci, a tymczasem serka jest dosc duzo. Smak wspanialy, kremowy... Konsystencja doskonala. </p><p></p><p>[ATTACH=full]9072[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 490807, member: 52"] Ponizszy blog przypomnial mi, ze ja tez mam jogurtownice o pojemnosci 1 litra. Zwykle uzywam takiej, ktora ma 6 sloiczkow. Jest wygodniejsza w codziennym uzyciu. [URL="http://conservareinfrigo.blogspot.com/2007/04/la-mia-ultima-mania.html#links"]http://conservareinfrigo.blogspot.com/2007...ania.html#links[/URL] Zainspirowana zdjeciami postanowilam sprobowac. Zrobilam najprostsza wersje takiego serka: mleko i jogurt. SEREK JOGURTOWY 1 litr mleka pasteryzowanego / o 3 dniowym termnie przydatnosci do spozycia / 1 jogurt grecki - wymieszac dokladnie mleko z jogurtem - wlac do jogurtownicy i zrobic jogurt wg wskazowek producenta jogurtownicy: oznacza to po prostu przykryc pojemnik i podlaczyc jogurtownice do pradu / po 12 godzinach jogurt jest gotowy / - przelac jogurt na sito wylozone sciereczka / bez zapachu proszku do prania / - wstawic do lodowki / stopien odcedzenia, czyli gestosc serka, wg wlasnego uznania /: ja wstawilam do lodowki o polnocy, a rano serek byl gesty Autorka bloga uzyla dodatkowo mleka w proszku i mleka skondensowanego, ale ja ich nie mialam. Jak tylko bede miala te skladniki, przetestuje jej wersje. Rezultat zaskoczyl mnie: spodziewalam sie niewielkiej ilosci, a tymczasem serka jest dosc duzo. Smak wspanialy, kremowy... Konsystencja doskonala. [ATTACH=full]9072[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Serek jogurtowy
Top
Bottom