- Cze 20, 2010
- 403
- 0
- 0
Jako ze tu ostatnio o wyjezdzie na Litwe gadacie i o serkach w czekoladzie to mi sie zatesknilo
i postanowilam poeksperymentowac. Mase serowa zrobilam prymitywna, bede jeszcze inaczej pröbowac, wolalabym zeby nie byla taka zelatynowa.
Ale smakuje calkiem dobrze. I skorupke czekoladowa trza by ciensza zrobic
150 g gorzkiej czekolady
Serek tlusty, albo przepuszczony przez maszynke twarög (wolalabym, ni mam)
Galaretka rozpuszczona w polowie wody.
Serek polaczyc z troche stezala galaretka.
Na skorupki uzylam foremek do muffinöw silikonowych.
Na zmrozone foremki napedzlowalam rozpuszszona i schlodzona cczekolade, do lodöwki na pare minut wsadzilam
i powtörzylam operacje. Schlodzilam.
Napelnilam masa serowa. Takoze schlodzilam.
Denka zamknelam plynna czekolada.
Uploaded with ImageShack.us
Macie pomysly jak toto ulepszyc ?
i postanowilam poeksperymentowac. Mase serowa zrobilam prymitywna, bede jeszcze inaczej pröbowac, wolalabym zeby nie byla taka zelatynowa.
Ale smakuje calkiem dobrze. I skorupke czekoladowa trza by ciensza zrobic

150 g gorzkiej czekolady
Serek tlusty, albo przepuszczony przez maszynke twarög (wolalabym, ni mam)
Galaretka rozpuszczona w polowie wody.
Serek polaczyc z troche stezala galaretka.
Na skorupki uzylam foremek do muffinöw silikonowych.
Na zmrozone foremki napedzlowalam rozpuszszona i schlodzona cczekolade, do lodöwki na pare minut wsadzilam
i powtörzylam operacje. Schlodzilam.
Napelnilam masa serowa. Takoze schlodzilam.
Denka zamknelam plynna czekolada.

Uploaded with ImageShack.us
Macie pomysly jak toto ulepszyc ?
