Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Serniczki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 944322" data-attributes="member: 8029"><p>Przepis z książki Macieja E. Halbańskiego- Potrawy z różnych stron świata.</p><p></p><p>-500g twarogu śmietankowego</p><p>-pół szklanki śmietany</p><p>-2 jajka</p><p>-50g mąki</p><p>-50g cukru</p><p>-pół paczki cukru waniliowego</p><p>-masło do smażenia</p><p></p><p>1. Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa (u mnie tylko przetarty przez sitko),dodać połowę mąki, jajka, cukier i wanilię;</p><p> dobrze wymieszać.</p><p>2. Na dobrze posypanej mąką stolnicy wyrobić ciasto, uformować wałki i pociąć jak na leniwe pierogi.</p><p>3. Obtoczyć w mące i kłaść na patelnię z rozgrzanym masłem; smażyć z obu stron na rumiano.</p><p>4. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem i polane śmietaną.</p><p>Użyłam trochę więcej mąki i mniej cukru. Zamiast śmietany miałam jogurt. Pyszne te serniczki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 944322, member: 8029"] Przepis z książki Macieja E. Halbańskiego- Potrawy z różnych stron świata. -500g twarogu śmietankowego -pół szklanki śmietany -2 jajka -50g mąki -50g cukru -pół paczki cukru waniliowego -masło do smażenia 1. Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa (u mnie tylko przetarty przez sitko),dodać połowę mąki, jajka, cukier i wanilię; dobrze wymieszać. 2. Na dobrze posypanej mąką stolnicy wyrobić ciasto, uformować wałki i pociąć jak na leniwe pierogi. 3. Obtoczyć w mące i kłaść na patelnię z rozgrzanym masłem; smażyć z obu stron na rumiano. 4. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem i polane śmietaną. Użyłam trochę więcej mąki i mniej cukru. Zamiast śmietany miałam jogurt. Pyszne te serniczki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Serniczki*
Top
Bottom