Sernik „Dulce de leche”

ajaj

Active member
Wrz 17, 2008
1,675
26
48
Znalazlam go jak zwykle na Gotowanie cieszy
Wpisuje na prosbe Neteczki

DSC_0341.JPG

Składniki:

Spod

240 g herbatników w czekoladzie
100 g masła
0,5 łyżeczki cynamonu

Masa serowa

1 kg twarogu
1 szklanka cukru
4 jajka
0,5 szklanki kremówki
1 puszka kajmaku* (400 g)
1 budyń karmelowy

Ciastka mielimy w robocie kuchennym na proszek, dodajemy cynamon i roztopione masło. Taką masą wykładamy tortownicę, dociskamy dokładnie i wstawiamy do lodówki. Ser ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, kremówkę, kajmak i wsypujemy budyń. Całość miksujemy jeszcze chwilę i wylewamy na spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 70 minut. Odstawiamy na noc do lodówki.

Cala szklanka cukru to bylo dla mnie stanowczo za duzo. Ja nie dalam wcale cukru. Nie lubimy przeslodko a kajmak jest dostatecznie slodki.
Nie pieklam tez 70 min ale 55min. i tez bylo ok. Zmalpowalam za to nawet dekoracje.
 

Załączniki

  • DSC_0341.JPG
    DSC_0341.JPG
    108.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy