- Wrz 17, 2008
- 1,675
- 26
- 48
Znalazlam go jak zwykle na Gotowanie cieszy
Wpisuje na prosbe Neteczki
Składniki:
Spod
240 g herbatników w czekoladzie
100 g masła
0,5 łyżeczki cynamonu
Masa serowa
1 kg twarogu
1 szklanka cukru
4 jajka
0,5 szklanki kremówki
1 puszka kajmaku* (400 g)
1 budyń karmelowy
Ciastka mielimy w robocie kuchennym na proszek, dodajemy cynamon i roztopione masło. Taką masą wykładamy tortownicę, dociskamy dokładnie i wstawiamy do lodówki. Ser ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, kremówkę, kajmak i wsypujemy budyń. Całość miksujemy jeszcze chwilę i wylewamy na spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 70 minut. Odstawiamy na noc do lodówki.
Cala szklanka cukru to bylo dla mnie stanowczo za duzo. Ja nie dalam wcale cukru. Nie lubimy przeslodko a kajmak jest dostatecznie slodki.
Nie pieklam tez 70 min ale 55min. i tez bylo ok. Zmalpowalam za to nawet dekoracje.
Wpisuje na prosbe Neteczki

Składniki:
Spod
240 g herbatników w czekoladzie
100 g masła
0,5 łyżeczki cynamonu
Masa serowa
1 kg twarogu
1 szklanka cukru
4 jajka
0,5 szklanki kremówki
1 puszka kajmaku* (400 g)
1 budyń karmelowy
Ciastka mielimy w robocie kuchennym na proszek, dodajemy cynamon i roztopione masło. Taką masą wykładamy tortownicę, dociskamy dokładnie i wstawiamy do lodówki. Ser ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, kremówkę, kajmak i wsypujemy budyń. Całość miksujemy jeszcze chwilę i wylewamy na spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 70 minut. Odstawiamy na noc do lodówki.
Cala szklanka cukru to bylo dla mnie stanowczo za duzo. Ja nie dalam wcale cukru. Nie lubimy przeslodko a kajmak jest dostatecznie slodki.
Nie pieklam tez 70 min ale 55min. i tez bylo ok. Zmalpowalam za to nawet dekoracje.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: