Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik „Dulce de leche”
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ajaj" data-source="post: 1265756" data-attributes="member: 10861"><p>Znalazlam go jak zwykle na <a href="http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/05/Sernik-8222Dulce-de-leche8221.html" target="_blank">Gotowanie cieszy</a></p><p>Wpisuje na prosbe Neteczki</p><p></p><p>[ATTACH=full]71659[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>Spod</p><p></p><p> 240 g herbatników w czekoladzie </p><p> 100 g masła</p><p> 0,5 łyżeczki cynamonu</p><p></p><p>Masa serowa</p><p></p><p> 1 kg twarogu </p><p> 1 szklanka cukru</p><p> 4 jajka</p><p> 0,5 szklanki kremówki</p><p> 1 puszka kajmaku* (400 g)</p><p> 1 budyń karmelowy</p><p></p><p>Ciastka mielimy w robocie kuchennym na proszek, dodajemy cynamon i roztopione masło. Taką masą wykładamy tortownicę, dociskamy dokładnie i wstawiamy do lodówki. Ser ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, kremówkę, kajmak i wsypujemy budyń. Całość miksujemy jeszcze chwilę i wylewamy na spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 70 minut. Odstawiamy na noc do lodówki.</p><p></p><p>Cala szklanka cukru to bylo dla mnie stanowczo za duzo. Ja nie dalam wcale cukru. Nie lubimy przeslodko a kajmak jest dostatecznie slodki. </p><p>Nie pieklam tez 70 min ale 55min. i tez bylo ok. Zmalpowalam za to nawet dekoracje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ajaj, post: 1265756, member: 10861"] Znalazlam go jak zwykle na [URL="http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/05/Sernik-8222Dulce-de-leche8221.html"]Gotowanie cieszy[/URL] Wpisuje na prosbe Neteczki [ATTACH=full]71659[/ATTACH] Składniki: Spod 240 g herbatników w czekoladzie 100 g masła 0,5 łyżeczki cynamonu Masa serowa 1 kg twarogu 1 szklanka cukru 4 jajka 0,5 szklanki kremówki 1 puszka kajmaku* (400 g) 1 budyń karmelowy Ciastka mielimy w robocie kuchennym na proszek, dodajemy cynamon i roztopione masło. Taką masą wykładamy tortownicę, dociskamy dokładnie i wstawiamy do lodówki. Ser ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, kremówkę, kajmak i wsypujemy budyń. Całość miksujemy jeszcze chwilę i wylewamy na spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 70 minut. Odstawiamy na noc do lodówki. Cala szklanka cukru to bylo dla mnie stanowczo za duzo. Ja nie dalam wcale cukru. Nie lubimy przeslodko a kajmak jest dostatecznie slodki. Nie pieklam tez 70 min ale 55min. i tez bylo ok. Zmalpowalam za to nawet dekoracje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik „Dulce de leche”
Top
Bottom