Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik amerykański
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 936659" data-attributes="member: 8029"><p>Te perturbacje z oczekiwaniem miały myślę wpływ na efekt końcowy. Podobno</p><p> wszystkie ciasta, które mają w składzie ubite białka powinny być pieczone od razu.</p><p>Moim zdaniem ma znaczenie jakiego sera użyjemy. Najważniejsze dla mnie, że wam </p><p>smakował.</p><p></p><p>Przy okazji podaję proporcje na tortownicę 24-26cm średnicy.</p><p></p><p>-12 sucharków</p><p>-80g masła</p><p>-60g cukru (do spodu sucharkowego)</p><p></p><p>-6 jaj ( u mnie 5 dużych)</p><p>-150g cukru</p><p>-600g sera białego</p><p>-100g kwaśnej śmietany (użyłam 18%)</p><p>-sok i skórka starta z 1/2 cytryny</p><p>-60g mąki ziemnizczanej</p><p>-1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>Moje uwagi:moim zdaniem nie należy zbyt długo miksować sera z dodatkami, a tylko do </p><p>momentu połączenia składników i dalej już wmieszać łyżką pianę, mąkę i proszek.</p><p>Można zmniejszyć ilość sera do 500g ( ważne jeśli kupujemy w wiaderku po 500g),a na </p><p>to miejsce użyć 200g śmietany zamiast 100g.</p><p>Można piec, w niższej temperaturze tzn.w 150st.C wydłużając czas pieczenia do 100min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 936659, member: 8029"] Te perturbacje z oczekiwaniem miały myślę wpływ na efekt końcowy. Podobno wszystkie ciasta, które mają w składzie ubite białka powinny być pieczone od razu. Moim zdaniem ma znaczenie jakiego sera użyjemy. Najważniejsze dla mnie, że wam smakował. Przy okazji podaję proporcje na tortownicę 24-26cm średnicy. -12 sucharków -80g masła -60g cukru (do spodu sucharkowego) -6 jaj ( u mnie 5 dużych) -150g cukru -600g sera białego -100g kwaśnej śmietany (użyłam 18%) -sok i skórka starta z 1/2 cytryny -60g mąki ziemnizczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia Moje uwagi:moim zdaniem nie należy zbyt długo miksować sera z dodatkami, a tylko do momentu połączenia składników i dalej już wmieszać łyżką pianę, mąkę i proszek. Można zmniejszyć ilość sera do 500g ( ważne jeśli kupujemy w wiaderku po 500g),a na to miejsce użyć 200g śmietany zamiast 100g. Można piec, w niższej temperaturze tzn.w 150st.C wydłużając czas pieczenia do 100min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik amerykański
Bottom