Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik amerykański
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 936769" data-attributes="member: 5092"><p>Ja użyłam takich proporcji, jak podała Joanna:</p><p>80 g masła</p><p>3 lekko czubate łyżki cukru pudru</p><p>12 - 15 sucharków</p><p>6 jaj</p><p>500 g twarogu</p><p>150 g cukru</p><p>200 g kwaśnej śmietany</p><p>starta skórka i sok z 1 średniej cytryny</p><p>4 - 5 łyżek mąki ziemniaczanej</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>Zamierzam nadal go piec w taki właśnie sposób, ale napewno od razu w tej większej tortownicy, 28 cm. Jeśli nawet znowu opadnie, trudno, położę na wierzchu owoce z puszki (możliwe że puszka z brzoskwiniami doczeka się wreszcie) i zaleję to galaretką. Najbardziej bowiem lubię serniki z galaretką na wierzchu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 936769, member: 5092"] Ja użyłam takich proporcji, jak podała Joanna: 80 g masła 3 lekko czubate łyżki cukru pudru 12 - 15 sucharków 6 jaj 500 g twarogu 150 g cukru 200 g kwaśnej śmietany starta skórka i sok z 1 średniej cytryny 4 - 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zamierzam nadal go piec w taki właśnie sposób, ale napewno od razu w tej większej tortownicy, 28 cm. Jeśli nawet znowu opadnie, trudno, położę na wierzchu owoce z puszki (możliwe że puszka z brzoskwiniami doczeka się wreszcie) i zaleję to galaretką. Najbardziej bowiem lubię serniki z galaretką na wierzchu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik amerykański
Top
Bottom