Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik brzoskwiniowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ruzia" data-source="post: 2342" data-attributes="member: 16"><p>składniki</p><p>na mase serowa:</p><p>1,3 kg bialego sera</p><p>9 duzych jajek lub 10 mniejszych</p><p>1 szkl. cukru</p><p>budyn smietankowy bez cukru</p><p>kostka margaryny (taka 250 dag)</p><p>kilka kropli olejku cytrynowego</p><p>0,5 szkl kaszy manny</p><p></p><p>duza puszka brzoskwin</p><p></p><p>ciasto:</p><p>2 szkl. maki</p><p>0,5 kostki margaryny</p><p>2 jajka</p><p>3 lyzki kwasnej smietany</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>0,5 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>kruszonka:</p><p>15 dag wiorek kokosowych</p><p>2-3 lyzki cukru</p><p>troche margaryny</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>brzoskwinie osaczyc na sicie i pokroic w ksiezyce, zostawic zeby obciekly z soku. </p><p>zagniesc wszystkie skladniki na ciasto razem , dobrze wygniesc rekoma. rozwalkowac na placek i wylozyc nim blache. przygotowac mase serowa. zoltka oddzielic od bialek. margaryne rozmiksowac z cukrem, dodac ser, i dalej wyrabiac, kolejno dodawac zoltka, budyn,olejek cytrynowy i kasze manne. ubic bialka na piane i delikatnie wymieszac z masa serowa, gdyby masa byla bardzo gesta mozna dodac troche wody. na wczesniej przygotowanym ciescie ulozyc teraz brzoskwinie a na brzoskwninie wylac mase serowa. szybko zrobic kruszonke z podanych wyzej skladnikow. margaryny nie dodawac zbyt duzo , wiorki moga byc nia tylko lekko oblepione, tak by mozna bylo je sypac na ciasto, wiec wysypac cala kokosowa kruszonke na ciasto i wstawic na godzine do piekarnika. zlote wiorki na wierzchu ciasta tworza sliczna dekoracje, wiec nie trzeba dodatkowo ciasta dekorowac.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>przyznam szczerze ze skladnikow do kruszonki uzywam na oko, wiec nie jestem w stanie podac dokladnych ilosci, musi byc po prostu taka zeby biorac ja w rozlozone rece sypala sie bez przeszkod na ciasto, strasznie gmatwam... ale ciezko to wytlumaczyc. w kazdym razie na pewno wyjdzie wam przepyszna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ruzia, post: 2342, member: 16"] składniki na mase serowa: 1,3 kg bialego sera 9 duzych jajek lub 10 mniejszych 1 szkl. cukru budyn smietankowy bez cukru kostka margaryny (taka 250 dag) kilka kropli olejku cytrynowego 0,5 szkl kaszy manny duza puszka brzoskwin ciasto: 2 szkl. maki 0,5 kostki margaryny 2 jajka 3 lyzki kwasnej smietany 1 cukier waniliowy 0,5 lyzeczki proszku do pieczenia kruszonka: 15 dag wiorek kokosowych 2-3 lyzki cukru troche margaryny sposób przygotowania brzoskwinie osaczyc na sicie i pokroic w ksiezyce, zostawic zeby obciekly z soku. zagniesc wszystkie skladniki na ciasto razem , dobrze wygniesc rekoma. rozwalkowac na placek i wylozyc nim blache. przygotowac mase serowa. zoltka oddzielic od bialek. margaryne rozmiksowac z cukrem, dodac ser, i dalej wyrabiac, kolejno dodawac zoltka, budyn,olejek cytrynowy i kasze manne. ubic bialka na piane i delikatnie wymieszac z masa serowa, gdyby masa byla bardzo gesta mozna dodac troche wody. na wczesniej przygotowanym ciescie ulozyc teraz brzoskwinie a na brzoskwninie wylac mase serowa. szybko zrobic kruszonke z podanych wyzej skladnikow. margaryny nie dodawac zbyt duzo , wiorki moga byc nia tylko lekko oblepione, tak by mozna bylo je sypac na ciasto, wiec wysypac cala kokosowa kruszonke na ciasto i wstawic na godzine do piekarnika. zlote wiorki na wierzchu ciasta tworza sliczna dekoracje, wiec nie trzeba dodatkowo ciasta dekorowac. dodatkowe informacje przyznam szczerze ze skladnikow do kruszonki uzywam na oko, wiec nie jestem w stanie podac dokladnych ilosci, musi byc po prostu taka zeby biorac ja w rozlozone rece sypala sie bez przeszkod na ciasto, strasznie gmatwam... ale ciezko to wytlumaczyc. w kazdym razie na pewno wyjdzie wam przepyszna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik brzoskwiniowy
Top
Bottom