- Cze 13, 2007
- 3,226
- 0
- 0
Potrzebujemy:
1 kg.sera białego (najlepiej już zmielony)
6 jajek
3/4 kostki margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 łyżka budyniu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
jakiś zapach do ciasta według uznania
W malakserze ucieramy pół szklanki cukru margarynę i żółtka,po kolei dodajemy resztę składników,następnie ubijamy białka z resztą cukru i delikatnie łączymy z masą serową.
Ja piekę we wcześniej nagrzanym piekarniku 1.20hw 180/200stopniach.
Do masy serowej można dodać rodzynki,posiekane orzech,migdały a nawet ananasy czy brzoskwinie,ale przed dodaniem białek.
Jak można zauważyć jest to sernik bez ciasta,więc blachę należy obficie posmarować i wysypać.
Studzimy w piekarniku,przy uchylonych drzwiczkach,sprawdzamy patyczkiem.
Ja wszystkie ciasta sprawdzam,bo piekarnik piekarnikowi nierówny.
Smacznego i polecam
1 kg.sera białego (najlepiej już zmielony)
6 jajek
3/4 kostki margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 łyżka budyniu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
jakiś zapach do ciasta według uznania
W malakserze ucieramy pół szklanki cukru margarynę i żółtka,po kolei dodajemy resztę składników,następnie ubijamy białka z resztą cukru i delikatnie łączymy z masą serową.
Ja piekę we wcześniej nagrzanym piekarniku 1.20hw 180/200stopniach.
Do masy serowej można dodać rodzynki,posiekane orzech,migdały a nawet ananasy czy brzoskwinie,ale przed dodaniem białek.
Jak można zauważyć jest to sernik bez ciasta,więc blachę należy obficie posmarować i wysypać.
Studzimy w piekarniku,przy uchylonych drzwiczkach,sprawdzamy patyczkiem.
Ja wszystkie ciasta sprawdzam,bo piekarnik piekarnikowi nierówny.
Smacznego i polecam
