Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik cytrynowy na zimno z brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 109919" data-attributes="member: 74"><p><strong>Sernik na zimno z brzoskwiniami</strong></p><p><em>Spód: </em></p><p><em>20 dag herbatników,</em></p><p><em>3-4 łyżki masła,</em></p><p><em>2 łyżki cukru pudru.</em></p><p><em></em></p><p><em>Masa serowa:</em></p><p><em>50 dag sera (zmielonego),</em></p><p><em>sok i skórka z 1 cytryny,</em></p><p><em>6 łyżek cukru,</em></p><p><em>łyżka żelatyny,</em></p><p><em></em></p><p><em>duża puszka brzoskwiń,</em></p><p><em>szklanka śmietany kremówki,</em></p><p><em>łyżeczka żelatyny</em></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Średniej wielkości tortownice włożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Rozkruszyć herbatniki, w rondelku rozpuścić masło i wsypać cukier oraz ciastka, wymieszać i przełożyć do tortownicy, dobrze ubić i wstawić do lodówki. Osączyć brzoskwinie, sok przelać do garnka, podgrzać ale nie gotować, rozpuścić żelatynę (łyżka) w odrobinie soku, wymieszać ser z cukrem, sokiem i skórką z cytryny, ubijać aż masa stanie się puszysta, śmietankę ubić i wraz z żelatyną dodać do sera, wymieszać, przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki, gdy stężeje na wierzchu ułożyć brzoskwinie, w reszcie ciepłego soku rozpuścić łyżeczkę żelatyny, wystudzić, tężejącym zalać brzoskwinie. Jeżeli nie chce nam się bawić w robienie galaretki z soku, można użyć zwykłej galaretki brzoskwiniowej w proszku zrobionej w trochę mniejszej ilości wody.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 109919, member: 74"] [B]Sernik na zimno z brzoskwiniami[/B] [I]Spód: 20 dag herbatników, 3-4 łyżki masła, 2 łyżki cukru pudru. Masa serowa: 50 dag sera (zmielonego), sok i skórka z 1 cytryny, 6 łyżek cukru, łyżka żelatyny, duża puszka brzoskwiń, szklanka śmietany kremówki, łyżeczka żelatyny[/I] sposób przygotowania Średniej wielkości tortownice włożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Rozkruszyć herbatniki, w rondelku rozpuścić masło i wsypać cukier oraz ciastka, wymieszać i przełożyć do tortownicy, dobrze ubić i wstawić do lodówki. Osączyć brzoskwinie, sok przelać do garnka, podgrzać ale nie gotować, rozpuścić żelatynę (łyżka) w odrobinie soku, wymieszać ser z cukrem, sokiem i skórką z cytryny, ubijać aż masa stanie się puszysta, śmietankę ubić i wraz z żelatyną dodać do sera, wymieszać, przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki, gdy stężeje na wierzchu ułożyć brzoskwinie, w reszcie ciepłego soku rozpuścić łyżeczkę żelatyny, wystudzić, tężejącym zalać brzoskwinie. Jeżeli nie chce nam się bawić w robienie galaretki z soku, można użyć zwykłej galaretki brzoskwiniowej w proszku zrobionej w trochę mniejszej ilości wody. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik cytrynowy na zimno z brzoskwiniami
Top
Bottom