Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik czekoladowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="thefighter" data-source="post: 274777" data-attributes="member: 1245"><p>Składniki:</p><p>4 jajka</p><p>25 dag cukru</p><p>1 kg chudego twarogu</p><p>2 torebki budyniu waniliowego ( na 1/2 l mleka )</p><p>1 łyżeczka kakao</p><p>5 dag masła</p><p>2 torebki cukru wan.</p><p>10 dag mąki</p><p>10 dag muesli czekoladowych</p><p>trochę bitej śmietany</p><p></p><p>Jajka utrzeć z cukrem. Dodać twaróg i budyń waniliowy, dokładnie wyrobić, Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej wsypać kakao, wyrobić.</p><p></p><p>Tortownicę posmarować tłuszczem, wyłożyć papierem. Przekładać do niej na przemian porcje jasnego i ciemnego ciasta, wierzch wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 60 min w temp 175C.</p><p></p><p>Masło wyrobić z cukrem waniliowym, mąką i muesli na kruszonkę, rozłożyć ją na cieście po 20 min. pieczenia. Piekarnik wyłączyć, zostawić w nim ciasto na ok. 15 min. Wyjąć z pieca, sernik podawać z bitą śmietaną.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="thefighter, post: 274777, member: 1245"] Składniki: 4 jajka 25 dag cukru 1 kg chudego twarogu 2 torebki budyniu waniliowego ( na 1/2 l mleka ) 1 łyżeczka kakao 5 dag masła 2 torebki cukru wan. 10 dag mąki 10 dag muesli czekoladowych trochę bitej śmietany Jajka utrzeć z cukrem. Dodać twaróg i budyń waniliowy, dokładnie wyrobić, Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej wsypać kakao, wyrobić. Tortownicę posmarować tłuszczem, wyłożyć papierem. Przekładać do niej na przemian porcje jasnego i ciemnego ciasta, wierzch wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 60 min w temp 175C. Masło wyrobić z cukrem waniliowym, mąką i muesli na kruszonkę, rozłożyć ją na cieście po 20 min. pieczenia. Piekarnik wyłączyć, zostawić w nim ciasto na ok. 15 min. Wyjąć z pieca, sernik podawać z bitą śmietaną. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik czekoladowy
Top
Bottom