Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik czekoladowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alutka" data-source="post: 521508" data-attributes="member: 3338"><p>CIASTO:</p><p>3 szkl. maki pszennej</p><p>1 szkl. cukru</p><p>1 kostka margaryny</p><p>4 żółtka</p><p>4 łyżki kakao </p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia </p><p></p><p>MASA SEROWA:</p><p>2 szkl.cukru pudru</p><p>1200 g białego półtłustego sera </p><p>1 kostka margaryny </p><p>5 jajek </p><p>1 łyżka maki ziemniaczanej lub budyniu </p><p></p><p>Przygotowanie ciasta: </p><p>Margaryne rozpuscic.Mąkę połączyć ze wszystkimi składnikami i zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na godzinę.</p><p></p><p>Masa serowa:</p><p>Ser dwukrotnie zemleć.Jajka utrzec z cukrem i margaryną.Dodac ser,utrzeć na puszysta masę.Wsypać mąkę lub budyń,wymieszać.</p><p></p><p>Ciasto podzielić na dwie czesci.Blache o wymiarach 25*40 wyłożyc papierem i zetrzeć na nia połowę ciasta.Na ciasto wyłożyć masę serową oraz starta pozostałą część ciasta. Piec 60 min w temp.180-200.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alutka, post: 521508, member: 3338"] CIASTO: 3 szkl. maki pszennej 1 szkl. cukru 1 kostka margaryny 4 żółtka 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA SEROWA: 2 szkl.cukru pudru 1200 g białego półtłustego sera 1 kostka margaryny 5 jajek 1 łyżka maki ziemniaczanej lub budyniu Przygotowanie ciasta: Margaryne rozpuscic.Mąkę połączyć ze wszystkimi składnikami i zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na godzinę. Masa serowa: Ser dwukrotnie zemleć.Jajka utrzec z cukrem i margaryną.Dodac ser,utrzeć na puszysta masę.Wsypać mąkę lub budyń,wymieszać. Ciasto podzielić na dwie czesci.Blache o wymiarach 25*40 wyłożyc papierem i zetrzeć na nia połowę ciasta.Na ciasto wyłożyć masę serową oraz starta pozostałą część ciasta. Piec 60 min w temp.180-200. Przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik czekoladowy
Top
Bottom