Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik dyniowo - pomarańczowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1362051" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Sernik dyniowo - pomarańczowy z orzechami laskowymi</strong></p><p></p><p></p><p>Tortownica o średnicy 21 cm. </p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p><strong>Spód:</strong></p><p>60 -70 g stopionego masła</p><p>1/2 op. ciastek Digestive, zgniecionych na proszek</p><p>3 łyżki mielonych orzechów laskowych</p><p></p><p><strong>Nadzienie:</strong></p><p>1,5 szklanki musu z ugotowanej na parze lub upieczonej dyni</p><p>400 - 500 g tłustego białego serka homogenizowanego (u mnie 7,5% z Lidla)</p><p>3 jajka</p><p>3/4 - 4/5 szklanki cukru (u mnie trzcinowego)</p><p>sok i skórka otarta z 1 pomarańczy</p><p>3 czubate łyżki mielonych orzechów laskowych</p><p>2 łyżki mąki</p><p></p><p></p><p>ewentualnie bita śmietana i orzechy laskowe do dekoracji </p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Wymieszać składniki spodu, ugnieść na dnie tortowicy. Piec ok. 10 minut w 185 stopniach C. </p><p>Piekarnik ustawić na 250 stopni, przygotować mokre opaski z gazet.</p><p></p><p>Wymieszać serek z musem dyniowym, dodać cukier, jajka (po jednym) i pozostałe składniki.</p><p>Dokładnie wymieszać - nie miksować.</p><p>Wylać na podpieczony spód.</p><p>Piec uproszczoną metodą gazetową (10 minut w 250 stopniach, 45/50 minut w 160).</p><p>Po upieczeniu ostudzić, zdjąć obręcz tortownicy, przełożyć do pojemnika na tort i wstawić do lodówki na 12 godzin.</p><p>Przed podaniem udekorować rozetkami z bitej śmietany i całymi orzechami laskowymi.</p><p></p><p>[ATTACH=full]78049[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]78063[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1362051, member: 1024"] [B]Sernik dyniowo - pomarańczowy z orzechami laskowymi[/B] Tortownica o średnicy 21 cm. [B]Składniki:[/B] [B]Spód:[/B] 60 -70 g stopionego masła 1/2 op. ciastek Digestive, zgniecionych na proszek 3 łyżki mielonych orzechów laskowych [B]Nadzienie:[/B] 1,5 szklanki musu z ugotowanej na parze lub upieczonej dyni 400 - 500 g tłustego białego serka homogenizowanego (u mnie 7,5% z Lidla) 3 jajka 3/4 - 4/5 szklanki cukru (u mnie trzcinowego) sok i skórka otarta z 1 pomarańczy 3 czubate łyżki mielonych orzechów laskowych 2 łyżki mąki ewentualnie bita śmietana i orzechy laskowe do dekoracji [B]Wykonanie:[/B] Wymieszać składniki spodu, ugnieść na dnie tortowicy. Piec ok. 10 minut w 185 stopniach C. Piekarnik ustawić na 250 stopni, przygotować mokre opaski z gazet. Wymieszać serek z musem dyniowym, dodać cukier, jajka (po jednym) i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać - nie miksować. Wylać na podpieczony spód. Piec uproszczoną metodą gazetową (10 minut w 250 stopniach, 45/50 minut w 160). Po upieczeniu ostudzić, zdjąć obręcz tortownicy, przełożyć do pojemnika na tort i wstawić do lodówki na 12 godzin. Przed podaniem udekorować rozetkami z bitej śmietany i całymi orzechami laskowymi. [ATTACH=full]78049[/ATTACH] [ATTACH=full]78063[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik dyniowo - pomarańczowy
Top
Bottom